Haberler
YURT DIŞINA ÇIKIŞTA GÖTÜRÜLEBİLECEK NAKDE İLİŞKİN TEBLİĞ
Buna göre yolcu beraberinde 25 bin lirayı veya 10 bin euro veya eşitini aşan para veya TL ile ödemeyi sağlayan belgeyle yurt dışına çıkışlarda nakit beyan formu ile gümrük idarelerine beyanda bulunulacak.Beyanda bulunulmaması veya yanlış ya da yanıltıcı beyanda bulunulduğunun tespiti halinde söz konusu değerler gümrük idaresince muhafaza altına alınacak ve durum şüpheli kabul edilerek Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığına bildirilecek. Gümrük idareleri, yurt dışına yapılan 50 bin dolarkarşılığını aşan Türk parası çıkışlarına ilişkin bilgileri aylık olarak Merkez Bankası'na bildirecekler.
Türkiye’de yerleşik kişiler, yurt dışında şirket kurmak, mevcut şirketlere ortak olmak veya şube açmak için yaptıkları ilk nakdi veya ayni sermaye ihracını takip eden üç ay içinde Ekonomi Bakanlığı internet adresinde yer alan yurt dışına sermaye ihracına ilişkin bilgi formunu açıklamalar doğrultusunda doldurarak Hazine Müsteşarlığına ve Ekonomi Bakanlığı'na gönderecekler. Sermaye ihracı gerçekleştiren Türkiye’de yerleşik kişiler ise her takvim yılını takip eden üç ay içinde Ekonomi Bakanlığı’nın internet adresinde yer alan bilgi formunu, formda istenilen bilgileri ve yapılan transferleri açıklamalar doğrultusunda güncelleyerek Ekonomi Bakanlığı'na gönderecekler.
Tebliğde yapılan diğer bir değişikiğe göre de Türkiye’de yerleşik kişiler, yurt dışında şirket kurmak, mevcut şirketlere ortak olmak veya şube açmak için yaptıkları ilk nakdi veya ayni sermaye ihracını takip eden üç ay içinde Ekonomi Bakanlığı internet adresinde yer alan yurt dışına sermaye ihracına ilişkin bilgi formunu açıklamalar doğrultusunda doldurarak Hazine Müsteşarlığına ve Ekonomi Bakanlığı'na gönderecekler. Sermaye ihracı gerçekleştiren Türkiye’de yerleşik kişiler ise her takvim yılını takip eden üç ay içinde Ekonomi Bakanlığı’nın internet adresinde yer alan bilgi formunu, formda istenilen bilgileri ve yapılan transferleri açıklamalar doğrultusunda güncelleyerek Ekonomi Bakanlığı'na gönderecekler.

ENGELLİ ARAÇ ALIMINDA ÖTV İSTİSNASI

ÇALIŞANLARA VERİLEN YEMEK BEDELİNDE SGK PRİMİ, ENGELLİLERİN TAŞIT ALIMLARINDA ÖTV İSTİSNASI HAKKINDA DÜZENLEMELER YAPAN KANUN

SGK TARAFINDAN VERİLEN PARA CEZASINA İTİRAZIN REDDİNE YÖNELİK DAVA İDARİ MAHKEMEDE AÇILIR

PRİM ÖDEME GÜN SAYISI VE PRİME ESAS KAZANÇ SIFIR OLSA DA İDARİ PARA CEZASI KESİLEBİLECEK

YURT DIŞI BORÇLANMA BAŞVURULARI HAKKINDA GENEL YAZI

FİNANSAL TABLOLARIN YÜKSEK ENFLASYONLU SUNUM PARA BİRİMİNE ÇEVRİMİ HAKKINDA KGK KARARI

KAMU İHALE TEBLİĞ VE YÖNETMELİKLERİNDE DEĞİŞİKLİK

YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARIN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

ARAÇLARIN SATIŞ, DEVİR VE TESCİL HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

ANAYASA MAHKEMESİ TEBLİĞE ELVERİŞLİ e-POSTA KULLANILMA ZORUNLULUĞUNU İPTAL ETTİ

ÖLÜM HALİNDE ENGELLİ ADINA İSTİSNA KAPSAMINDA ALINAN ARAÇ İÇİN ÖDENMEYEN VERGİLERİN VARİSLERDEN ARANILMASI

YENİ YÖNETMELİĞE GÖRE TARIM ALANLARINDAKİ KAÇAK YAPILAR YIKILACAK

KURUMLAR VERGİSİ BEYAN DÖNEMİ

ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

