Haberler
YURT DIŞINA ÇIKIŞLARDA 185.000 TL Yİ AŞAN TUTARLARIN BİLDİRİLMEMESİ HALİNDE BU PARAYA EL KONULACAK
Hazine ve Maliye Bakanlığı , Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2008-32/35)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2025-32/74) ile Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2008-32/34)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2025-32/75) 'i yayımladı.
Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2008-32/34)’de yapılan değişikliğe göre yolcu beraberi yapılan 185.000 TL’yi aşan Türk parası ve Türk parası ile ödemeyi sağlayan belge çıkışlarında gümrük idarelerine Ticaret Bakanlığı nakit beyan formu ile beyanda bulunulacak .
Yolcu beraberi yapılan 185.000 TL’yi aşan Türk parası ve Türk parası ile ödemeyi sağlayan belge çıkışlarında beyanda bulunulmaması veya yanlış ya da yanıltıcı beyanda bulunulduğunun tespiti halinde söz konusu değerler gümrük idaresince muhafaza altına alınacak ve durum şüpheli kabul edilerek Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığına bildirilecek. Ayrıca, gümrük idarelerince 1567 sayılı Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanunun 3 üncü maddesinin birinci fıkrası uyarınca işlem yapılabilmesini teminen Cumhuriyet Savcılıklarına bildirimde bulunulacak.
Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2008-32/35)’de yapılan değişiklikle bankalar altın, gümüş ve platin için yaptıkları işlemleri paladyum için de yapabilecek.

2027 YILI EMLAK VERGİSİNİN HESAPLANMASINDA KULLANILACAK İNŞAAT MALİYET BEDELLERİ

FİRMALARIN YURT DIŞI KAYNAKLI DÖVİZLERİNİN TÜRK LİRASINA DÖNÜŞÜMÜNÜN DESTEKLENMESİ UYGULAMASININ SÜRESİ UZATILDI

AKARYAKIT SEKTÖRÜNDE FATURA DÜZENLENMESİ VE TEMİNAT VERİLMESİ HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

İŞTİRAKLERDEKİ VE İŞ ORTAKLIKLARINDAKİ YATIRIMLARDA GERÇEĞE UYGUN DEĞER

KANUNİ FAİZ VE TEMERRÜT FAİZİNE İLİŞKİN KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK

ARAÇLARDA YENİ ÖTV KRİTERLERİ TANIMLAYAN, İSTİHDAM TEŞVİKLERİ GETİREN , EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞINI ARTIRAN KANUN

PRİM BORÇLARI NEDENİYLE EMEKLİ AYLIKLARINDAN KESİNTİ YAPILMASI HAKKINDA GENELGE

2026 İKİNCİ GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİNDE UYGULANACAK YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

MADENLERDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE DAİR YÖNETMELİKLERDE DEĞİŞİKLİK

KÜRESEL ASGARİ TAMAMLAYICI KURUMLAR VERGİSİNİN UYGULANDIĞI YERLERİN BELİRLENMESİ

OFİSLERİN KONUTA DÖNÜŞMESİNE İMKAN TANINDI

TRANSİT TİCARETTE KURUMLAR VERGİSİ İNDİRİMİ - KURUMLAR VERGİSİ ORANININ İNDİRİMLİ UYGULANMASI

BAZI VARLIKLARIN EKONOMİYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA GENEL TEBLİĞ

2026 YILININ İKİNCİ YARISI İÇİN KIDEM TAZMİNATI TAVANI

