Haberler
YÜKSEK ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE TEKNOLOJİK CİHAZ VE İNTERNET DESTEĞİ VERİLMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI
Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin 7734 sayılı Cumhurbaşkanı Kararına dair açıklamalar yapılıyor. İnternet desteğinden faydalanmaya ilişkin ilk başvurular, bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren iki ay içinde yapılması gerekiyor.
Teknolojik cihaz desteğinden faydalanmak isteyen öğrencilerin Gençlik ve Spor Bakanlığı bilişim sistemi üzerinden başvuru yapması gerekiyor.
Kimlik doğrulaması yapılmak suretiyle Bakanlık bilişim sistemi üzerinden yapılan başvuruda;
a) Kimlik bilgilerinin,
b) Fatura numarası, fatura tarihi ve teknolojik cihazın satın alındığı firmanın vergi kimlik numarası veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasının,
c) Kendi adına kayıtlı telefon numarasının,
ç) IBAN numarasının,
d) Mobil telefon cihaz desteği için IMEI numarasının,
e) Bakanlık tarafından talep edilen diğer bilgi ve belgelerin,
sisteme girilmesi zorunlu.
Başvurunun kabul edilmesi üzerine mobil telefon cihazının nihai satış bedelinin yüzde 44,44’ü, bilgisayar cihazının nihai satış bedelinin yüzde 16,66’sı oranında hesaplanan teknolojik cihaz desteği tutarı Bakanlık tarafından öğrencinin bildirmiş olduğu IBAN numarasıyla hesabına aktarılacak.
Aynı tip teknolojik cihaz için sadece bir defa başvuruda bulunulabilecek. Farklı tip teknolojik cihazlar aynı kişi tarafından satın alınabilecek. Satın alınan cihazlar için teknolojik cihaz destek tutarı toplamı 5.500,00 Türk lirasını geçemeyecek.
Bir hatla sınırlı olmak üzere on iki ay boyunca ücretsiz ve aylık 10 cigabayt olacak şekilde yıllık 120 cigabayt için de başvuru yapılması ve kabulü kaydıyla internet desteği sağlanacak . Kullanılmayan internet desteği bir sonraki aya devredilmeyecek. Bu destek, öğrenci adına kayıtlı kullanıma açık bir hatla kullanılır. İnternet desteği sağlandığı süre boyunca öğrenciye ait numaranın başka bir mobil şebeke işletmecisine taşınması halinde söz konusu destek sonlandırılacak.

KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1)’NDE DEĞİŞİKLİK

SİTE - APARTMAN AİDAT ARTIŞINI DÜZENLEYEN,DAMGA VERGİSİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPAN TORBA KANUN

ASGARİ İŞÇİLİK UYGULAMASINDA DEĞİŞİKLİK

YILLARA SARİ NÜKLEER SANTRAL İNŞAAT İŞLERİNDE TEVKİFAT ORANI %1 OLARAK BELİRLENDİ

2025 YILI HESAP DÖNEMİNE AİT GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ TASDİK RAPORLARININ VERİLME SÜRESİ UZATILDI

YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN SINIFLANDIRILMASI VE KAYITLARININ TUTULMASI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

YAPIM İŞLERİ İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

KONKORDATO TALEBİNE EKLENECEK BELGELER HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

ANALIK HALİNDE GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ VERİLMESİ

FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARINDA BÜYÜK İŞLETME ÖLÇÜTLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

YEMEK BEDELİ ADI ALTINDA YAPILAN ÖDEMELERDEN YAPILACAK SGK PRİM KESİNTİSİ

KISMİ SÜRELİ ÇALIŞANLARDAN BORÇLANMA YAPANLARIN GSS PRİM İŞLEMLERİ

ELEKTRONİK BELGELERİN ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLARDAN DÜZENLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ

YATIRIM TEŞVİKLERİNE DAİR TEBLİĞLERDE DEĞİŞİKLİK

