Haberler
YÜKSEK ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE TEKNOLOJİK CİHAZ VE İNTERNET DESTEĞİ VERİLMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI
Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin 7734 sayılı Cumhurbaşkanı Kararına dair açıklamalar yapılıyor. İnternet desteğinden faydalanmaya ilişkin ilk başvurular, bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren iki ay içinde yapılması gerekiyor.
Teknolojik cihaz desteğinden faydalanmak isteyen öğrencilerin Gençlik ve Spor Bakanlığı bilişim sistemi üzerinden başvuru yapması gerekiyor.
Kimlik doğrulaması yapılmak suretiyle Bakanlık bilişim sistemi üzerinden yapılan başvuruda;
a) Kimlik bilgilerinin,
b) Fatura numarası, fatura tarihi ve teknolojik cihazın satın alındığı firmanın vergi kimlik numarası veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasının,
c) Kendi adına kayıtlı telefon numarasının,
ç) IBAN numarasının,
d) Mobil telefon cihaz desteği için IMEI numarasının,
e) Bakanlık tarafından talep edilen diğer bilgi ve belgelerin,
sisteme girilmesi zorunlu.
Başvurunun kabul edilmesi üzerine mobil telefon cihazının nihai satış bedelinin yüzde 44,44’ü, bilgisayar cihazının nihai satış bedelinin yüzde 16,66’sı oranında hesaplanan teknolojik cihaz desteği tutarı Bakanlık tarafından öğrencinin bildirmiş olduğu IBAN numarasıyla hesabına aktarılacak.
Aynı tip teknolojik cihaz için sadece bir defa başvuruda bulunulabilecek. Farklı tip teknolojik cihazlar aynı kişi tarafından satın alınabilecek. Satın alınan cihazlar için teknolojik cihaz destek tutarı toplamı 5.500,00 Türk lirasını geçemeyecek.
Bir hatla sınırlı olmak üzere on iki ay boyunca ücretsiz ve aylık 10 cigabayt olacak şekilde yıllık 120 cigabayt için de başvuru yapılması ve kabulü kaydıyla internet desteği sağlanacak . Kullanılmayan internet desteği bir sonraki aya devredilmeyecek. Bu destek, öğrenci adına kayıtlı kullanıma açık bir hatla kullanılır. İnternet desteği sağlandığı süre boyunca öğrenciye ait numaranın başka bir mobil şebeke işletmecisine taşınması halinde söz konusu destek sonlandırılacak.

MOTORİNDE AĞUSTOS SONUNA KADAR ÖTV SIFIRLANDI

BİNALARIN YIKILMASI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK - PROJE VE KONTROLLUK İŞLERİNDE FİYAT ARTIŞI

YATIRIMLARA PROJE BAZLI DEVLET YARDIMI VERİLMESİNE İLİŞKİN KARARDA DEĞİŞİKLİK

2027 YILI EMLAK VERGİSİNİN HESAPLANMASINDA KULLANILACAK İNŞAAT MALİYET BEDELLERİ

FİRMALARIN YURT DIŞI KAYNAKLI DÖVİZLERİNİN TÜRK LİRASINA DÖNÜŞÜMÜNÜN DESTEKLENMESİ UYGULAMASININ SÜRESİ UZATILDI

AKARYAKIT SEKTÖRÜNDE FATURA DÜZENLENMESİ VE TEMİNAT VERİLMESİ HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

İŞTİRAKLERDEKİ VE İŞ ORTAKLIKLARINDAKİ YATIRIMLARDA GERÇEĞE UYGUN DEĞER

KANUNİ FAİZ VE TEMERRÜT FAİZİNE İLİŞKİN KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK

ARAÇLARDA YENİ ÖTV KRİTERLERİ TANIMLAYAN, İSTİHDAM TEŞVİKLERİ GETİREN , EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞINI ARTIRAN KANUN

PRİM BORÇLARI NEDENİYLE EMEKLİ AYLIKLARINDAN KESİNTİ YAPILMASI HAKKINDA GENELGE

2026 İKİNCİ GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİNDE UYGULANACAK YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

MADENLERDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE DAİR YÖNETMELİKLERDE DEĞİŞİKLİK

KÜRESEL ASGARİ TAMAMLAYICI KURUMLAR VERGİSİNİN UYGULANDIĞI YERLERİN BELİRLENMESİ

OFİSLERİN KONUTA DÖNÜŞMESİNE İMKAN TANINDI

