Haberler
Mesleki Yeterlilik Belgesi Alma Zorunluluğunu 31 Aralık 2016'ya Erteleyen Tasarı
Tasarıda Bakanlar Kurulu’na bu süreyi bir yıl daha uzatma konusunda yetki verildi. Tasarının Meclis tatile girmeden hızla yasalaştırılması bekleniyor.
Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup,Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından standardı yayımlanan mesleklerde “Mesleki Yeterlilik Belgesine” sahip olmayan kişiler eğer bir süre uzatımı olmazsa 26.05.2016 tarihinden itibaren çalıştırılamayacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayımlanan MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU MESLEKÎ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU GETİRİLEN MESLEKLERE İLİŞKİN TEBLİĞ'ine göre "tehlikeli" ve "çok tehlikeli" işlerle ilgili 40 meslekte belgesiz işçi çalıştıran işyerlerinde, işveren veya işveren vekiline kişi başı 500 lira ceza kesilecek.
Zorunluluk kapsamında yer alan meslekleri icra edenlerin , "Mesleki Yeterlilik Belgesi" almak için Yeterlilik Kurumu ( MYK) tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarına başvurması gerekiyor.Başarılı olunan sınavın ücreti ve hak edilen belgenin masrafı ise 2017 yılı sonuna kadar İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak.
Hangi mesleklerin kapsama girdiğini belirleyen MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU MESLEKÎ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU GETİRİLEN MESLEKLERE İLİŞKİN TEBLİĞ'i okumak için tıklayın. Konu hakkında Cumhur Sinan ÖZDEMİR'in Maliye Postası'nda yayımlanmış olan yazısını okumak için tıklayın.

DÖVİZ POZİSYONUNU ETKİLEYEN İŞLEMLERİN TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI TARAFINDAN İZLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

İHRACAT BEDELLERİNİN BANKALARA SATILMA ZORUNLULUĞU %35 ' E ÇIKARILDI

ULUSAL TAŞIT TANIMA SİSTEMİNDE SÜRELER UZATILDI

İMALAT SANAYİ VE TURİZM YATIRIMLARI İNŞAATLARINDA KDV İSTİSNASININ SÜRESİ UZATILDI

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE DAİR ESASLARDA DEĞİŞİKLİK

DEVLET TAHVİLİ VE HAZİNE BONOLARINDAN 31 TEMMUZA KADAR VERGİ KESİNTİSİ YAPILMAYACAK

OCAK - MART 2025 DÖNEMİ ORTALAMA TİCARİ KREDİ FAİZ ORANLARI

KOOPERATİFLERİN KURULUŞ VE ANASÖZLEŞME DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİ İLE KURUCU ORTAK SAYILARI HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

KURUMLAR VERGİSİ BEYAN DÖNEMİ

RUHSATLARINI BAŞKALARINA KULLANDIRAN MALİ MÜŞAVİRLER MESLEKTEN ÇIKARILACAK

BAZI YILLARA YAYGIN İNŞAAT VE ONARIM İŞLERİNDE TEVKİFAT ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

İŞLETMELERE DAHİL OLMAYAN ŞAHISLARA AİT ARAÇLARA TAŞIT TANIMA BİRİMİ TAKMA ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

YURT DIŞINA ÇIKIŞLARDA 185.000 TL Yİ AŞAN TUTARLARIN BİLDİRİLMEMESİ HALİNDE BU PARAYA EL KONULACAK

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
