Haberler
www.maliyepostasi.com
Yeraltı Kömür İşletmelerinde İşçi Maliyetlerine Uygulanacak Desteğe İlişkin Tebliğ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı , Yeraltı Kömür İşletmelerinde İşçi Maliyetlerine Uygulanacak Desteğe İlişkin Tebliğ'i yayımladı.
Tebliğde belirlenen şartlarda linyit ve taşkömürü çıkaran tüm işverenlere, yeraltında çalıştırdıkları her bir işçi maaşının bin 300 lirasını devlet ödeyecek.
27 Haziran 2016, Pazartesi
Destekten yararlanacak işletmelerin linyit ve taşkömürü ruhsat sahasında yeraltı işletme yöntemi ile üretim yapıyor olması, üretim faaliyetinin ruhsat sahibi şirketçe yapılması gerekiyor.Çalışanların ücretini ödenmeyen, çalışanlarının zorunlu ferdi kaza sigortası olmayan işletmelere destek ödemesi yapılmayacak.
İş sağlığı ve güvenliği kurallarına uymadığı gerekçesiyle işin durdurulmasına karar verilen madenlerde, durdurma süresince bu destek verilmeyecek.
Destek ödemeleri 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren çalışılan gün sayısı üzerinden hesaplanacak. Ödemeler, ruhsat sahibinin bildirdiği banka hesabına bayramdan önce 5 aylık birikimli olarak yatırılacak.
İçerik 3530 kez listelendi

KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURULUNUN KONKORDATO TALEBİNE EKLENECEK BELGELER HAKKINDA KARAR

KURUMSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMA UZMANLIĞINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURUMU VERBİS’E KAYIT İÇİN İSTİSNA LİMİTİNİ ARTIRDI

İŞLETMENİN MUHASEBESİYLE İLGİLİ OLMAYAN TİCARİ DEFTERLERİN ELEKTRONİK ORTAMDA TUTULMASI HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

TFRS'LERE İLİŞKİN YILLIK İYİLEŞTİRMELER YAYIMLANDI

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DENETİM EKİPLERİNİN MUAFİYET SÜRESİ UZATILDI

VERGİ BORÇLULARININ AÇIKLANMASINA DAİR TEBLİĞ

REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

YAPI MÜTEAHHİTLEĞİ VE ŞANTİYE ŞEFLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKLERDE DEĞİŞİKLİK

REKABET YASAĞINA AYKIRILIK DAVALARI ASLİYE TİCARET MAHKEMELERİNDE AÇILACAK

DAHİLDE İŞLEME REJİMİNDE EK SÜRE

BÜYÜKŞEHİRLERDE BASİT USUL MÜKELLEFİYET HAKKINDA CUMHURBAŞKANI KARARI

BEYANNAMELERDEN ALINAN DAMGA VERGİSİ ARTIRILDI

BAZI İŞLEMLERDEN ALINACAK HARÇ TUTARLARI ARTIRILDI
