Haberler
YENİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZ KULLANIMI ve ŞİRKET SÖZLEŞMELERİNDE SÜRE UZATIMI
Ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorunda olan mükelleflerden faaliyetlerinde seyyar EFT-POS cihazı kullananlar ve yol kenarı otopark hizmeti verenlerin EFT-POS özelliği olan yeni nesil ödeme kaydedici cihazları (ÖKC) kullanma zorunluluğu 1 Ekim 2013 tarihine ; anonim ve limited şirketlerin şirket sözleşmelerini, yeni Türk Ticaret Kanununa uyumlu hale getirme zorunluluğu da 1/7/2014 tarihine kadar uzatıldı.
Ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorunda olan mükelleflerden faaliyetlerinde seyyar EFT-POS cihazı kullananlar ve yol kenarı otopark hizmeti verenlerin EFT-POS özelliği olan yeni nesil ödeme kaydedici cihazları (ÖKC) kullanma zorunluluğu 1 Ekim 2013 tarihine ; anonim ve limited şirketlerin şirket sözleşmelerini, yeni Türk Ticaret Kanununa uyumlu hale getirme zorunluluğu da 1/7/2014 tarihine kadar uzatıldı.
VERGI USUL KANUNU GENEL TEBLIĞI (SIRA NO: 427) ile Ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorunda olan mükelleflerden faaliyetlerinde seyyar EFT-POS cihazı kullananlar ve yol kenarı otopark hizmeti verenlerin EFT-POS özelliği olan yeni nesil ödeme kaydedici cihazları (ÖKC) kullanma zorunluluğu 1 Temmuz 2013 tarihinden 1 Ekim 2013 tarihine uzatıldı.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan ANONİM VE LİMİTED ŞİRKETLERİN SÖZLEŞMELERİNİN TÜRK TİCARET KANUNUNA UYUMLU HALE GETİRİLME SÜRESİNİN UZATILMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ ile ise 6103 sayılı Türk Ticaret Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanunun 22 nci maddesi gereğince anonim şirketlerin esas sözleşmelerini ve limited şirketlerin şirket sözleşmelerini, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununa uyumlu hale getirmeleri için öngörülen süre 1 Temmuz 2013 tarihinden 1/7/2014 tarihine kadar uzatıldı.

BİNA; TAMİRAT, TADİLAT, TESİSAT, GÜÇLENDİRME VE YIKIM İŞLERİNDE ASGARİ İŞÇİLİK

TÜRKİYE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMA STANDAR TLARI (TSRS) UYGULAMA KAPSAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURULUNUN BİRLEŞMELERİN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ HAKKINDA KARARI

KENDİSİNE AİT BÜROSU OLAN MESLEK MENSUBU BAŞKA BİR BÜRODA YA DA ŞİRKETTE MESLEKİ FAALİYETTE BULUNAMAYACAK

MÜSTAKİL KONUTLARDA GARAJLAR İÇİN RUHSAT ALMA ZORUNLULUĞUNDA DEĞİŞİKLİK

SGK 2026 YILINDA PRİME ESAS KAZANCA DAHİL EDİLMEYECEK YEMEK BEDELİ VE DİĞER BAZI İŞLEMLER HAKKINDA GENELGEYİ YAYIMLADI

BORÇLU BAĞ-KUR VE GENEL SAĞLIK SİGORTALILARI SAĞLIK HİZMETİNDEN FAYDALANABİLECEK

YURT DIŞINDAN POSTAYLA GELEN EŞYADA GÜMRÜK VERGİSİ İSTİSNASI KALDIRILDI

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI DÜŞÜRÜLDÜ

2026 YILININ İKİNCİ YARISI İÇİN KIDEM TAZMİNATI TAVANI

2026 YILI İÇİN DEFTER TUTMA VE VERGİ USUL KANUNDAKİ DİĞER HADLER BELLİ OLDU

2026 YILI İÇİN GELİR VERGİSİ KANUNUNDA YER ALAN HAD VE TUTARLAR BELİRLENDİ

POSTA VE HIZLI KARGO YOLUYLA TAŞINAN EŞYANIN GÜMRÜK İŞLEMLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

TEMERRÜT FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

