Haberler
YAPI SAHİPLERİ İLE YAPI DENETİMİ HİZMET SÖZLEŞMESİ İMZALAYACAK YAPI DENETİM KURULUŞLARININ ELEKTRONİK ORTAMDA BELİRLENMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK
Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Mahallinde yapımına hiç başlanılmamış yapılar için tebliğde belirtilen sürelerde yardımcı kontrol elemanı görevlendirilme şartı aranmayacak. Bu zorunluluk iş atandığında değil ruhsat aşamasına gelindiğinde uygulanacak.
Değişiklikler işlenmiş en güncel hali ile Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliği okumak için tıklayın.
Yapı denetim hizmet sözleşmesinin yapı denetim kuruluşundan kaynaklanan sebeple feshedildiğinin anlaşılması halinde 90 gün süreyle yapı denetim kuruluşu bu madde uyarınca yapılan sıralamalardan çıkarılarak yeni bir işte denetim görevi üstlenmesine izin verilmeyecek. Bu süre daha önce 60 gündü. Bu değişiklikle küçük metrajlı işlerin denetimini üstlenmek istemeyen ve görevlendirildiği işlerin sözleşmesini imzalamaktan kaçınan yapı denetim kuruluşlarına verilen sıralamadan çıkarılma cezası 60 günden 90 güne yükseltildi.

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE MÜCBİR SEBEP HALİ SONA EREN MÜKELLEFLERİN e-DEFTER BERATLARINI YÜKLEME SÜRESİ UZATILDI

TÜRK PARASI KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARA İLİŞKİN TEBLİĞLERDE DEĞİŞİKLİK

10'DAN AZ ÇALIŞANI OLAN İŞYERLERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMASI HAKKINDA YÖNETMELİKLERDE DEĞİŞİKLİK

2024 YILI GELİRLERİ İÇİN BEYANNAME VERME DÖNEMİ BAŞLADI

YILI İÇİNDE NAKDEN KDV İADE UYGULAMASI KALDIRILDI !

SMMM VE YMMMLER İRTİBAT BÜROLARINI KAPATACAK !

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK STAJ İLE SINAV YÖNETMELİKLERİNDE DEĞİŞİKLİK

EMEKLİLİK VE ENGELİLİK RAPORU İŞLEMLERİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

SGK PRİM DESTEĞİNİN %4'e DÜŞÜRÜLMESİ HAKKINDA GENELGE

AKARYAKIT SEKTÖRÜNDE FATURA DÜZENLENMESİ VE TEMİNAT VERİLMESİ HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

2025 YILININ GEÇİCİ VERGİ DÖNEMLERİNDE ENFLASYON DÜZELTMESİ YAPILMAYACAK

KARAR DEFTERLERİ , PAY DEFTERİ VE GENEL KURUL TOPLANTI VE MÜZAKERE DEFTERLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA TUTULMASI
