Haberler
YAPI DENETİMİNE İLİŞKİN MEVZUATTA DEĞİŞİKLİKLER
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile Yapı Malzemeleri ve Zemin Laboratuvarları Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'İ yayımladı.
Değişiklikler işlenmiş güncel hali ile Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliği okumak için tıklayın.
Bakanlıkça yapı denetim kuruluşunun görevlendirilmesini müteakip toplam yapı inşaat alanı 50.000 m2’ye (dahil) kadar olan yapılarda “11 iş günü”, diğer yapılarda “15 iş günü” ” içinde yapı denetimi hizmet sözleşmesinin yapı sahibinden kaynaklanan nedenlerle imzalanmaması ve yapı denetim kuruluşunun talebi doğrultusunda bu konunun ilgili idarece teyidinin yapılmasını müteakip Bakanlıkça yapı denetim kuruluşunun, o iş için görevlendirilmesi kaldırılır ve bu işin puanı o grup için topladığı toplam puandan minha edilir.

İKİNCİ EL ARACIN SIFIRDAN PAHALI VE 6 AY VE 6 BİN KM'DEN DÜŞÜK SATILMASINA DAİR YASAK SÜRESİ UZATILDI

2023 YIL SONU DEFTER TASDİKLERİ - 2024 YILINDA TUTULACAK DEFTERLER

KUR KORUMALI MEVDUAT SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK

REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE MÜCBİR SEBEP HALİ SÜRESİ YENİDEN UZATILDI

AİLE VE GENÇLİK FONU KURULMASI HAKKINDA KANUN

ANAYASA MAHKEMESİ VERGİ KAÇAKÇILIĞI SUÇLARINDA CEZA İNDİRİMİ İÇİN GETİRİLEN ŞARTI İPTAL ETTİ

ELEKTRONİK TEBLİGAT YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

GEÇİCİ İŞ İLİŞKİSİ MEVZUATINA AYKIRI İŞLEM YAPILMASI HAKKINDA SGK GENEL YAZISI

YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARIN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ’DE DEĞİŞİKLİK

ANONİM VE LİMİTED ŞİRKETLERİN EN AZ SERMAYE TUTARLARI ARTIRILDI

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ ŞİRKETLERİN FİNANSAL TABLOLARININ ENFLASYONA GÖRE DÜZELTİLMESİ

2023 YILI YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

İTHALATTA GÖZETİM VE KORUNMA ÖNLEMİ UYGULAMALARI KAPSAMINDA HESAPLANAN KATMA DEĞER VERGİSİNİN İNDİRİM HAKKI KALDIRILDI
