Haberler
VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN , KİRA ARTIŞINI YENİDEN DÜZENLEYEN 7161 SAYILI TORBA KANUN
VERGİ KANUNLARI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 7161 SAYILI KANUN Resmi Gazete'de yayımlandı.
7161 Sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun tamamını okumak için tıklayın.
Kanun ile konut kiralarında yıllık en fazla yapılacak artış oranının belirlenmesine , işsizlik maaşından yararlanma şartlarına ilişkin ve vergi kanunlarında değişiklikler yapıldı.
Kira Artış Oranı
6098 sayılı Türk Borçlar Kanununun 344 üncü maddesinde yapılan değişikliğe göre konut kiralarında artış oranı bir önceki kira yılında TÜFE’deki 12 aylık ortalamalara göre belirlenen oranı geçemeyecek. Kira sözleşmelerinin yabancı para üzerinden belirlenmesi durumunda 1567 sayılı Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanun hükümleri dikkate alınacak.
İşsizlik Sigortası
İşsizlik sigortası maaşından yararlanmak için de son 120 gün hizmet akdine tabi çalışma yeterli olacak. Daha önce 120 gün prim ödeyerek sürekli çalışmak gerekiyordu .
Vergi Kanunlarında Yapılan Değişiklikler
Kur farklarının KDV'ne tabi olduğu kanun metnine işlendi. Böylece kur farklarının KDV'ne tabi olup olmadığına yönelik tartışmalara son verildi. KDV Kanununun 24. maddesinin c bendinde yapılan değişikliğe göre " vade farkı, fiyat farkı,kur farkı, faiz, prim " gibi çeşitli gelirler ile servis ve benzer adlar altında sağlanan her türlü menfaat, hizmet ve değerler KDV matrahına dahil olacak.
İmalat sanayiine yönelik yatırım teşvik belgesi kapsamında yapılan yatırımlara ilişkin 2019 yılında indirilemeyen KDV mükelleflere iade edilecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca yayıncılık sertifikası verilmiş yayıncılar tarafından yapılan kitap ve süreli yayınların tesliminde KDV istisnası getirildi.
Şalgam suyu, çeşnili ve aromalı/aromalandırılmış içme sütleri, bebek ve devam sütlerinden ÖTV alınmayacak.Daha önce bu malların teslimi nedeni ile özel tüketim vergisi ve bu vergiye isabet eden katma değer vergisi bakımından vergi tarhiyatı yapılmayacak, vergi cezası kesilmeyecek, daha önce yapılmış olan tarhiyatlardan ve kesilmiş cezalardan varsa açılmış davalardan feragat edilmesi kaydıyla vazgeçilecek, tahakkuk eden tutarlar terkin edilecek. Daha önce tahsil edilen tutarlar ise red ve iade edilmeyecek.
İndirimli Kurumlar Vergisinde 2017 ve 2018 yılında uygulanan toplam yatırıma katkı tutarının %100'üne kadar yatırım döneminde kurumun diğer faaliyetlerinden elde edilen kazançlarına indirimli kurumlar vergisi oranı uygulama imkanı 2019 yılında da devam edecek.

3 VEYA DAHA FAZLA KİŞİ ÇALIŞTIRANLAR ÜCRET ÖDEMELERİNİ BANKALAR ÜZERİNDEN YAPACAKLAR

YETKİ BELGELİ YAPI USTALARI HAKKINDA YÖNETMELİK

SGK VE GİB DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE MÜCBİR SEBEP HALİ SÜRE UZATIMINA DAİR DUYURULAR YAYIMLADI

YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA 9903 SAYILI KARAR

BAZI KANUNLAR İLE 375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 7548 SAYILI KANUN

MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARINDA BÜYÜK İŞLETME ÖLÇÜTLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ'Nİ ASILSIZ YERE MEŞGUL EDENLERE PARA CEZASI VERİLECEK

VERGİ İNCELEMELERİNDE UYULACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

FİNANSAL TABLOLARDA SUNUM VE AÇIKLAMA STANDARDI

DÖVİZ POZİSYONUNU ETKİLEYEN İŞLEMLERİN TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI TARAFINDAN İZLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

İHRACAT BEDELLERİNİN BANKALARA SATILMA ZORUNLULUĞU %35 ' E ÇIKARILDI

ULUSAL TAŞIT TANIMA SİSTEMİNDE SÜRELER UZATILDI
