Haberler
TÜRKİYE-AVRUPA BİRLİĞİ KATILIM ÖNCESİ YARDIM ARACI (IPA) TEBLİĞLERİNDE DEĞİŞİKLİK
Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı), Türkiye-Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) Çerçeve Anlaşması Genel Tebliği (Sıra No: 1) ile Türkiye-Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA II) Çerçeve Anlaşması Genel Tebliği (Sıra No: 1) de değişiklik yaptı.
Birlik yüklenicisine Birlik sözleşmesinin süresinden sonra KDV’li fatura düzenlenmesi halinde , mal teslimi, hizmet ifası veya iş yapımının sözleşme süresi içerisinde gerçekleşmiş olması ve bu alımlara ilişkin sözleşme süresinden sonra düzenlenen faturanın mal teslimi, hizmet ifası veya iş yapımının gerçekleştiği tarihten itibaren azami yedi gün içinde düzenlenmesi şartıyla yüklenici tarafından yüklenilen KDV’ye ilişkin iade talep edilebilecek.
Birlik yüklenicisine Birlik sözleşmesinin süresinden sonra KDV’siz fatura düzenlenmesi halinde tedarikçi tarafından yüklenilen KDV’ye ilişkin iadenin yapılması da teslimin gerçekleşmesi ve faturanın düzenlenmesini ilişkin yukardaki şartların sağlanması halinde mümkün olacak.

KAMU İHALE TEBLİĞ VE YÖNETMELİKLERİNDE DEĞİŞİKLİK

YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARIN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

ARAÇLARIN SATIŞ, DEVİR VE TESCİL HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

ANAYASA MAHKEMESİ TEBLİĞE ELVERİŞLİ e-POSTA KULLANILMA ZORUNLULUĞUNU İPTAL ETTİ

ÖLÜM HALİNDE ENGELLİ ADINA İSTİSNA KAPSAMINDA ALINAN ARAÇ İÇİN ÖDENMEYEN VERGİLERİN VARİSLERDEN ARANILMASI

YENİ YÖNETMELİĞE GÖRE TARIM ALANLARINDAKİ KAÇAK YAPILAR YIKILACAK

KURUMLAR VERGİSİ BEYAN DÖNEMİ

ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

KVKK AİDAT BORÇLARININ ORTAK ALANLARA ASILMASINI KİŞİSEL VERİ İHLALİ SAYDI

UZLAŞMA KOMİSYONLARININ BELİRLENMESİ HAKKINDA VUK TEBLİĞ

TEFAS'TA İŞLEM GÖRMEYEN HİSSE SENEDİ FONLARINDAN ELDE EDİLEN GELİRLERDEN KESİNTİ YAPILACAK

VERİ SORUMLULARI TARAFINDAN AÇIK RIZA VE AYDINLATMA METİNLERİNİN AYRI AYRI DÜZENLENMESİ GEREKTİĞİ HAKKINDA KVKK KARARI

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE DAİR ESASLARDA DEĞİŞİKLİK

TÜRKİYE İLE AB ARASINDA IPARD III ANLAŞMASINDA DEĞİŞİKLİK

