Haberler
TÜRKİYE-AVRUPA BİRLİĞİ KATILIM ÖNCESİ YARDIM ARACI (IPA) ÇERÇEVE ANLAŞMASI GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1)’NDE DEĞİŞİKLİK
Değişiklikler işlenmiş olarak TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ KATILIM ÖNCESİ YARDIM ARACI (IPA) ÇERÇEVE ANLAŞMASI GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO:1)'i okumak için tıklayın.
Değişiklikler TÜRKİYE-AVRUPA BİRLİĞİ KATILIM ÖNCESİ YARDIM ARACI (IPA) ÇERÇEVE ANLAŞMASI GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 3) ile yapıldı. Buna göre sözleşmenin sözleşme makamı tarafından teknik olarak zeyilname ile değiştirilmesinin mümkün olmadığı hallerde Sözleşme Makamı tarafından resmi yazıyla ilgili makama bildirilen süreler KDV İstisna Sertifikasının düzenlenmesinde dikkate alınacak.
AT Sözleşmesi ve eklerinde yazılı olan başlangıç süresinden önce veya bitiş süresinden sonra AT Yüklenicileri tarafından yapılması zorunlu olan hizmet alımlarına ilişkin KDV’ler , bu hizmet alımlarının AT Sözleşmesi kapsamında ve uygun harcama kalemleri içerisinde olduğunun, AT Sözleşmesi ve eklerinden açıkça tespit edilebilmesi halinde bu belgelere göre, AT Sözleşmesi ve eklerinden açıkça tespit edilemediği durumlarda ise Vergi İnceleme Raporu veya Yeminli Mali Müşavir Raporuyla tespiti ve Tebliğdeki diğer koşullara uyulması şartıyla iade alınabilecek . Bu tespit, Yeminli Mali Müşavir KDV İadesi Tasdik Raporu ibraz edilen durumlarda bu rapor ile de yapılabilecek.
AT Yüklenicisine mal teslimi, hizmet ifası veya iş yapan tedarikçinin, kendisine AT Yüklenicisi tarafından o gün için geçerli bir KDV İstisna Sertifikası ibraz edilmediği halde KDV hesaplamaksızın fatura düzenlemesi halinde AT Yüklenicisi ve tedarikçiye ayrı ayrı ikinci derece usulsüzlük cezası kesilecek.

MÜCBİR SEBEP İLAN EDİLEN YERLERDE TİCARİ DEFTERLERİN KAPANIŞ ONAYI SÜRELERİNİ UZATABİLECEK

TAKSİLERE 1 EYLÜL 2026 TARİHİNE KADAR FİŞ FATURA DÜZENLEYEBİLEN CİHAZ TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

TAŞINMAZLARIN MÜZAYEDE MAHALLERİNDE SATIŞINDA KDV

YAPILMAKTA OLAN YATIRIMLAR HESABININ ENFLASYON DÜZELTMESİ FARKLARI

SERBEST BÖLGELER UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

SGK ALACAKLARININ TECİLİ VE TAKSİTLENDİRİLMESİNE DAİR DÜZENLEMELER

KENTSEL DÖNÜŞÜM YÖNETMELİĞİNDE KARAR SÜRECİNİ HIZLANDIRMAYA YÖNELİK DÜZENLEMELER YAPILDI

YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ - MÜTEAHHİTLİK KARNELERİ VE İŞ BİTİRME BELGELERİ KATSAYILARI - PROJE VE KONTROLLUK İŞLERİNDE FİYAT ARTIŞI

İTHALATTA GÖZETİM VE KORUNMA ÖNLEMİ UYGULAMALARI KAPSAMINDA HESAPLANAN KDV'NİN İNDİRİMİ

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ VE DAHİLDE İŞLEME REJİMİ UYGULAMALARI DEVAM EDECEK

KARŞILIKSIZ ÇIKAN ÇEKLERDE BANKALAR TARAFINDAN ÖDENECEK TUTAR ARTIRILDI

MÜTEAHHİT YETERLİĞİ ARANMASINDA SÜRE UZATIMI

KUR KORUMALI MEVDUAT UYGULAMASI HAKKINDA TEBLİĞLER KALDIRILDI

2025 DÖNEM SONU DEĞERLEMESİNDE ESAS ALINACAK DÖVİZ KURLARI

