Haberler
TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE 2026 YILINDA UYGULANACAK OLAN İDARİ PARA CEZALARI
Ticaret Bakanlığı 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanununa Göre 2026 Yılında Uygulanacak Olan İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliği yayımladı. Buna göre defterlerin tutulması , açılış ve kapanış onaylarının yaptırılması ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere 2026 yılında 88.997 TL idari para cezası kesilecek.
6102 Sayılı Türk Ticaret Kanununa Göre 2026 Yılında Uygulanacak Olan İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliği okumak için tıklayın.
Envanter çıkarılmasına dair yükümlülüklerin yerine getirilmemesi halinde 88.997 TL idari para cezası kesilecek.
Türk Ticaret Kanununun 486. maddesine göre hamiline yazılı pay sahipleri ile sahip oldukları paya ilişkin bilgilerin senetler pay sahiplerine dağıtılmadan önce Merkezi Kayıt Kuruluşuna bildirilmemesi halinde 173.801 TL idari para cezası kesilecek.
Tescil edilmesi gereken hususların süresinde ticaret siciline bildirilmemesi durumunda 22 bin 149 TL, ticari unvanın belgelerde ve işletmede usule uygun kullanılmaması halinde 44 bin 443 TL, ticari mektuplar ve belgelerde zorunlu bilgilerin yer almamasında 44 bin 443 TL idari para cezası uygulanacak.

MÜCBİR SEBEP İLAN EDİLEN YERLERDE TİCARİ DEFTERLERİN KAPANIŞ ONAYI SÜRELERİNİ UZATABİLECEK

TAKSİLERE 1 EYLÜL 2026 TARİHİNE KADAR FİŞ FATURA DÜZENLEYEBİLEN CİHAZ TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

TAŞINMAZLARIN MÜZAYEDE MAHALLERİNDE SATIŞINDA KDV

YAPILMAKTA OLAN YATIRIMLAR HESABININ ENFLASYON DÜZELTMESİ FARKLARI

SERBEST BÖLGELER UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

SGK ALACAKLARININ TECİLİ VE TAKSİTLENDİRİLMESİNE DAİR DÜZENLEMELER

KENTSEL DÖNÜŞÜM YÖNETMELİĞİNDE KARAR SÜRECİNİ HIZLANDIRMAYA YÖNELİK DÜZENLEMELER YAPILDI

YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ - MÜTEAHHİTLİK KARNELERİ VE İŞ BİTİRME BELGELERİ KATSAYILARI - PROJE VE KONTROLLUK İŞLERİNDE FİYAT ARTIŞI

İTHALATTA GÖZETİM VE KORUNMA ÖNLEMİ UYGULAMALARI KAPSAMINDA HESAPLANAN KDV'NİN İNDİRİMİ

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ VE DAHİLDE İŞLEME REJİMİ UYGULAMALARI DEVAM EDECEK

KARŞILIKSIZ ÇIKAN ÇEKLERDE BANKALAR TARAFINDAN ÖDENECEK TUTAR ARTIRILDI

MÜTEAHHİT YETERLİĞİ ARANMASINDA SÜRE UZATIMI

KUR KORUMALI MEVDUAT UYGULAMASI HAKKINDA TEBLİĞLER KALDIRILDI

2025 DÖNEM SONU DEĞERLEMESİNDE ESAS ALINACAK DÖVİZ KURLARI

