Haberler
TFRS'LERE İLİŞKİN YILLIK İYİLEŞTİRMELER YAYIMLANDI
Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu , TFRS'lere ilişkin yıllık iyileştirmeler - CİLT 11'i yayımladı. TFRS 1 Türkiye Finansal Raporlama Standartlarının İlk Uygulamasına ; TFRS 7 Finansal Araçlar: Açıklamalar'a ; TFRS 9 Finansal Araçlar'a ; TFRS10 Konsolide Finansal Tablolar'a ; TMS 7 Nakit Akış Tablosu'na İlişkin Değişiklikler değişiklikler yapıldı.
Değişiklikler 1 Ocak 2026 tarihinde veya sonrasında başlayan yıllık raporlama dönemlerinde uygulanacak . Erken uygulamaya izin verilmektedir. Erken uygulama halinde bu husus açıklanır.
TFRS10 Konsolide Finansal Tablolar'a ilişkin yapılan değişikliğe göre kontrol değerlendirilirken, yatırımcı, diğer taraflarla olan ilişkilerinin yapısını ve diğer tarafların yatırımcı adına hareket edip etmediğini (yani, fiili olarak vekil olup olmadıklarını) dikkate alır. Diğer tarafların fiili olarak vekil gibi hareket edip etmediklerinin belirlenmesi yargı kullanmayı gerektirir. Bu yargı kullanılırken, ilişkinin yapısının yanı sıra, diğer tarafların birbirleriyle ve yatırımcıyla nasıl bir etkileşim içinde bulundukları da dikkate alınır.
Bu tür bir ilişki, sözleşmeye bağlı bir anlaşma içermek zorunda değildir. Yatırımcının yatırımcı adına hareket etmesini sağlayacak şekilde diğer bir tarafı yönetme gücüne sahip olması durumunda, söz konusu taraf fiili olarak bir vekildir. Yatırımcının faaliyetlerini yöneten kişilerin yatırımcı adına hareket etmek üzere bir tarafı yönetme gücüne sahip olması durumunda, söz konusu taraf da fiili vekil olabilir. Yatırımcı işletme, yatırım yaptığı işletme üzerinde kontrolünün bulunup bulunmadığını değerlendirirken, kendisininkilerle birlikte fiili vekilinin karar alma haklarını ve fiili vekili üzerinden dolaylı olarak maruz kaldığı veya hak sahibi olduğu getirileri de göz önünde bulundurur.

BÜYÜKŞEHİRLERDE BASİT USUL MÜKELLEFİYET HAKKINDA CUMHURBAŞKANI KARARINDA DEĞİŞİKLİK

İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

GVK GEÇİCİ 67.MADDENİN SÜRESİ 31.12.2030'A UZATILDI

SERMAYENİN KAYBI, BORCA BATIK OLMA DURUM HESAPLARINDA KUR FARKI ZARARLARI

KVKK OTELLERDE KİMLİK FOTOKOPİSİ ÇEKİLMESİNİ VERİ İHLALİ SAYDI

BELGESİZ TURİSTİK TESİSLERE CEZA KESİLECEK

BASİT USULDEN GERÇEK USULE GEÇECEKLER KULLANACAKLARI BELGELERİ ODALARDAN TEMİN EDEBİLECEKLER

2025 YILI YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

KONUTLARIN TURİZM AMAÇLI KİRALANMASI FAALİYETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

KIYMETLİ MADEN FAALİYETİ İLE DÖVİZ BÜFELERİNİN FAALİYET İZİN ÜCRETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE DAİR DEĞER ARTIŞ PAYI ALINMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

GENEL SAĞLIK SİGORTASI PRİM ORANI ARTIRILDI

HİBRİT OTOMOBİLLERE UYGULANAN ÖTV ORANININ VERGİ HATASI OLMADIĞI HAKKINDA DANIŞTAY KARARI

GECİKME ZAMMI ,TECİL FAİZİ VE 3095 SAYILI KANUNLA BELİRLENEN FAİZ ORANLARI

