Haberler
Taşınmaz ve taşınmaz niteliği taşıyan mal ve hakların satışında katma değer vergisi uygulaması hakkında Sirküler
Taşınmaz ve taşınmaz niteliği taşıyan mal ve hakların satışında katma değer vergisi uygulaması hakkında hakkında KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ/58 yayımlandı. Sirkülerde müzayede yoluyla yapılan konut satışlarında uygulanacak KDV, 150 m2 konut alanının hesabının nasıl yapılacağı, konut yapı kooperatiflerinin üyelerine konut teslimlerinde uygulanacak KDV, Hazine taşınmazlarının tesliminde uygulanacak KDV, iki tam yıl süre ile sahip olunan taşınmazların satışında KDV konularında örnekler verilerek açıklamalar yapılmıştır.
Taşınmaz ve taşınmaz niteliği taşıyan mal ve hakların satışında katma değer vergisi uygulaması hakkında hakkında KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ/58 yayımlandı. Sirkülerde müzayede yoluyla yapılan konut satışlarında uygulanacak KDV, 150 m2 konut alanının hesabının nasıl yapılacağı, konut yapı kooperatiflerinin üyelerine konut teslimlerinde uygulanacak KDV, Hazine taşınmazlarının tesliminde uygulanacak KDV, iki tam yıl süre ile sahip olunan taşınmazların satışında KDV konularında örnekler verilerek açıklamalar yapılmıştır.
İcra daireleri, mahkeme satış memurlukları, belediyeler ve diğer kamu veya özel hukuk tüzel kişileri tarafından müzayede yoluyla yapılan taşınmaz (konut veya daire, işyeri, arsa, arazi) satışları ile taşınmaz niteliğini haiz diğer mal ve hakların satışı KDV ye tabidir.
Tapu sicilinde bahçeli ev, bahçeli konut gibi ibarelerle kayıtlı taşınmazların üzerinde fiilen ve kullanılabilir halde konut bulunmaması halinde, bu taşınmazların konut olarak nitelendirilmesi mümkün olmadığından, arsa veya arazi sayılmak suretiyle genel oranda (%18) KDV ye tabi tutulur. Tapu sicilinde arsa ve arazi olarak kayıtlı bulunan taşınmazların üzerinde, kullanılabilir halde konut olduğu takdirde de bu satış konut satışı sayılır.
5904 sayılı Kanunun yürürlük tarihi olan 3/7/2009 dan önce bina inşaat ruhsatı almış olan konut yapı kooperatiflerinin üyelerine yapacakları konut teslimleri m2 büyüklüğüne bakılmaksızın KDV den istisna olacaktır. Ancak, 3/7/2009 tarihinden sonra inşaat ruhsatı alan konut yapı kooperatiflerinin net alanı 150 m2 ye kadar konut teslimleri % 1, diğer taşınmaz teslimleri ile 150 m2 nin üzerindeki konut teslimleri ise % 18 oranında KDV ye tabi tutulacaktır. 3/7/2009 dan önce bina inşaat ruhsatı almış olan konut yapı kooperatiflerinin üyeleri dışındaki kişilere yapacakları konut dahil taşınmaz satışları Kanunun istisna ve oran hükümleri de dikkate alınarak KDV ye tabi tutulacaktır

MADENLERDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE DAİR YÖNETMELİKLERDE DEĞİŞİKLİK

KÜRESEL ASGARİ TAMAMLAYICI KURUMLAR VERGİSİNİN UYGULANDIĞI YERLERİN BELİRLENMESİ

OFİSLERİN KONUTA DÖNÜŞMESİNE İMKAN TANINDI

TRANSİT TİCARETTE KURUMLAR VERGİSİ İNDİRİMİ - KURUMLAR VERGİSİ ORANININ İNDİRİMLİ UYGULANMASI

BAZI VARLIKLARIN EKONOMİYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA GENEL TEBLİĞ

2026 YILININ İKİNCİ YARISI İÇİN KIDEM TAZMİNATI TAVANI

YURT DIŞINDAN ELDE EDİLEN KAZANÇ VE İRATLAR İÇİN VERGİ GELİR VERGİSİ İSTİSNASI

ÇALIŞANLARA PAY SENEDİ VERİLMEK SURETİYLE SAĞLANAN MENFAATLERDE ÜCRET İSTİSNASI

NİTELİKLİ HİZMET PERSONELİNİN ÜCRETLERİNDE İSTİSNAYA DAİR TEBLİĞ

AKARYAKIT VE TÜTÜN ÜRÜNLERİ ÖTV'LERİNE İLİŞKİN KARARLAR

DAVA DİLEKÇESİNDE YER ALMAYAN BİR TALEP, KISMEN İSLAH YOLUYLA DAVAYA DAHİL EDİLEMEZ

TAKSİ PLAKA SATIŞLARINA İSTİSNA GETİREN , ELEKTRONİK TEBLİGAT DÜZENLEMELERİ YAPAN KANUN YAYIMLANDI

SGK'DAN İNŞAAT VE İHALE KONUSU İŞLERDE İLİŞİKSİZLİK BELGESİ ALINMASINA DAİR GENELGE

2025 YILI HESAP DÖNEMİNE AİT KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ TASDİK RAPORLARININ VERİLME SÜRESİ UZATILDI

