Haberler
SİGARA VE ALKOLLÜ İÇECEKLERDE ÖTV ORANI ARTIRILDI
5614 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile alkollü içeceklerde ve sigarada özel tüketim vergisi oranı artırıldı. 5613 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile ise sinemaya eğlence vergisi desteği uzatıldı.
ÖTV, alkollü içeceklerde yüzde 25, sigarada ise yüzde 10 arttı. Söz konusu vergi artışı nedeniyle temmuz ayında yapılması gereken enflasyon orandaki vergi artışı yapılmayacak. Böylece, Temmuz-Aralık döneminde sigara ve alkollü içeceklere yapılması muhtemel yuzde 60'a ÜFE güncellemesi gerçekleşmeyecek.
Alkol derecesi yüzde 22 veya daha fazla olan içecekler için alınan asgari maktu vergi tutarı 602,4843 TL’ye ; sigaradan alınan maktu ÖTV ise 0,7865 TL’ye yükseltildi.
5613 sayılı Cumhurbaşkanı Kararına göre de yerli ve yabancı film gösterimlerinden alınan yüzde 10’luk eğlence vergisi, 31 Aralık 2022’ye kadar yüzde 0 olarak alınacak.
COVID-19’un pandemi olarak ilan edilmesinin ardından açıklanan sektörel destek paketleri ile sinema sektöründe uygulanan eğlence vergisi yüzde 0’a indirilmişti.

KÜRESEL ASGARİ TAMAMLAYICI KURUMLAR VERGİSİNİN UYGULANDIĞI YERLERİN BELİRLENMESİ

OFİSLERİN KONUTA DÖNÜŞMESİNE İMKAN TANINDI

TRANSİT TİCARETTE KURUMLAR VERGİSİ İNDİRİMİ - KURUMLAR VERGİSİ ORANININ İNDİRİMLİ UYGULANMASI

BAZI VARLIKLARIN EKONOMİYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA GENEL TEBLİĞ

2026 YILININ İKİNCİ YARISI İÇİN KIDEM TAZMİNATI TAVANI

YURT DIŞINDAN ELDE EDİLEN KAZANÇ VE İRATLAR İÇİN VERGİ GELİR VERGİSİ İSTİSNASI

ÇALIŞANLARA PAY SENEDİ VERİLMEK SURETİYLE SAĞLANAN MENFAATLERDE ÜCRET İSTİSNASI

NİTELİKLİ HİZMET PERSONELİNİN ÜCRETLERİNDE İSTİSNAYA DAİR TEBLİĞ

AKARYAKIT VE TÜTÜN ÜRÜNLERİ ÖTV'LERİNE İLİŞKİN KARARLAR

DAVA DİLEKÇESİNDE YER ALMAYAN BİR TALEP, KISMEN İSLAH YOLUYLA DAVAYA DAHİL EDİLEMEZ

TAKSİ PLAKA SATIŞLARINA İSTİSNA GETİREN , ELEKTRONİK TEBLİGAT DÜZENLEMELERİ YAPAN KANUN YAYIMLANDI

SGK'DAN İNŞAAT VE İHALE KONUSU İŞLERDE İLİŞİKSİZLİK BELGESİ ALINMASINA DAİR GENELGE

2025 YILI HESAP DÖNEMİNE AİT KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ TASDİK RAPORLARININ VERİLME SÜRESİ UZATILDI

İKİNCİ EL ARACIN SIFIRDAN PAHALI VE 6 AY VE 6 BİN KM'DEN DÜŞÜK SATILMASINA DAİR YASAK SÜRESİ UZATILDI
