Haberler
SGK ALACAKLARININ TECİL VE TAKSİTLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK
Sosyal Güvenlik Kurumu, Kurum Alacaklarının 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48/A Maddesine Göre Tecil ve Taksitlendirilmesine İlişkin Yönetmelikte değişiklik yaptı.
Değişiklikler işlenmiş en güncel hali ile 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48/A Maddesine Göre Tecil ve Taksitlendirilmesine İlişkin Yönetmeliğin tamamını okumak için tıklayın.
Özel nitelikteki inşaat işyerleri ile ihale konusu işyerleri hariç olmak üzere, kapanma, terk veya tasfiye olmadığı hâlde, işyerinde en fazla iki yıl süre ile sigortalı çalıştırmayan işverenlerin borçları için 6183 sayılı kanunun 48/A maddesine göre tecil ve taksitlendirilme yapılabilecek.
6183 sayılı Kanunun 48 inci maddesine istinaden yapılan tecil ve taksitlendirme işlemlerinde kullanılan yetkiler, Kanunun 48/A maddesine istinaden yapılan tecil ve taksitlendirme işlemlerinde de geçerli olacak.
Yetkilerin kullanılmasında borçlunun, tahsilatla görevli o ünitece takip edilen tüm işyerlerinden kaynaklanan borçları, borç türü bazında ayrı ayrı değerlendirilecek.
6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48/A maddesi ile Sosyal Güvenlik Kurumuna olan yükümlülüklerini süresinde yerine getirmiş ancak son bir yıl içinde borçlarını ödeyememiş olan uyumlu prim borçlularının borçlarını taksitlendirerek ödeyebilmelerine imkan sağlanıyor.

2026 YILINDA UYGULACAK ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ HAKKINDA SGK GENELGESİ

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

AKARYAKITTAN ALINAN ÖTV'DE EŞEL MOBİL UYGULAMASI HAKKINDA 10995 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARI

2025 YILI GELİRLERİ İÇİN BEYANNAME VERME DÖNEMİ BAŞLADI

KARAYOLLARI TRAFİK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 7574 SAYILI KANUN

KOOPERATİFÇİLİK PROJE DESTEK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

MÜCBİR SEBEP İLAN EDİLEN YERLERDE TİCARİ DEFTERLERİN KAPANIŞ ONAYI SÜRELERİNİ UZATABİLECEK

TAKSİLERE 1 EYLÜL 2026 TARİHİNE KADAR FİŞ FATURA DÜZENLEYEBİLEN CİHAZ TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

TAŞINMAZLARIN MÜZAYEDE MAHALLERİNDE SATIŞINDA KDV

YAPILMAKTA OLAN YATIRIMLAR HESABININ ENFLASYON DÜZELTMESİ FARKLARI

SERBEST BÖLGELER UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

SGK ALACAKLARININ TECİLİ VE TAKSİTLENDİRİLMESİNE DAİR DÜZENLEMELER

KENTSEL DÖNÜŞÜM YÖNETMELİĞİNDE KARAR SÜRECİNİ HIZLANDIRMAYA YÖNELİK DÜZENLEMELER YAPILDI

YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ - MÜTEAHHİTLİK KARNELERİ VE İŞ BİTİRME BELGELERİ KATSAYILARI - PROJE VE KONTROLLUK İŞLERİNDE FİYAT ARTIŞI

