Haberler
SGK ALACAKLARININ TECİL VE TAKSİTLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK
Sosyal Güvenlik Kurumu, Kurum Alacaklarının 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48/A Maddesine Göre Tecil ve Taksitlendirilmesine İlişkin Yönetmelikte değişiklik yaptı.
Değişiklikler işlenmiş en güncel hali ile 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48/A Maddesine Göre Tecil ve Taksitlendirilmesine İlişkin Yönetmeliğin tamamını okumak için tıklayın.
Özel nitelikteki inşaat işyerleri ile ihale konusu işyerleri hariç olmak üzere, kapanma, terk veya tasfiye olmadığı hâlde, işyerinde en fazla iki yıl süre ile sigortalı çalıştırmayan işverenlerin borçları için 6183 sayılı kanunun 48/A maddesine göre tecil ve taksitlendirilme yapılabilecek.
6183 sayılı Kanunun 48 inci maddesine istinaden yapılan tecil ve taksitlendirme işlemlerinde kullanılan yetkiler, Kanunun 48/A maddesine istinaden yapılan tecil ve taksitlendirme işlemlerinde de geçerli olacak.
Yetkilerin kullanılmasında borçlunun, tahsilatla görevli o ünitece takip edilen tüm işyerlerinden kaynaklanan borçları, borç türü bazında ayrı ayrı değerlendirilecek.
6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48/A maddesi ile Sosyal Güvenlik Kurumuna olan yükümlülüklerini süresinde yerine getirmiş ancak son bir yıl içinde borçlarını ödeyememiş olan uyumlu prim borçlularının borçlarını taksitlendirerek ödeyebilmelerine imkan sağlanıyor.

DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE BEYANNAME VERME E-DEFTERLERİN YÜKLENME SÜRELERİ UZATILDI

YEREL VE KÜRESEL ASGARÎ TAMAMLAYICI KURUMLAR VERGİSİ UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ

2025 -2026 ve 2027 YILLARINDA DÖNEMİNDE ENFLASYON DÜZELTMESİ YAPILMAYACAK

İLAVE İSTİHDAM DESTEĞİNİN SÜRESİ UZATILDI

DİJİTAL HİZMET VERGİSİ ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

BAZI AR-GE PERSONELİNİN ÜCRETLERİNDE STOPAJ TEŞVİKİ UYGULAMASI SÜRESİ UZATILDI

ŞİRKETLERİN BANKALARA OLAN BORÇLARINI YAPILANDIRMA UYGULAMASININ SÜRESİ UZATLDI

ASGARİ ÜCRET 1 OCAK 2026'TEN İTİBAREN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE %27 ARTIRILDI!

KARŞIT İNCELEME YAZISINA SÜRESİNDE CEVAP VERMEYENLERE ÖZEL USULSÜZLÜK CEZASI KESİLECEK

2026 YILINDA UYGULANACAK KİMLİK KARTI,PASAPORT ,EHLİYET GİBİ DEĞERLİ KAĞIT BEDELLERİ

İHRACATÇI FİRMALARA RESİM VE HARÇ İSTİSNASI İÇİN VERİLEN SÜRE UZATILDI

REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

DEVLET TAHVİLİ VE HAZİNE BONOLARINDAN 30 HAZİRANA KADAR VERGİ KESİNTİSİ YAPILMAYACAK

2025 YILINDA 4. GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİ İÇİN BEYANNAME VERİLECEK - EMLAK VERGİSİ ARTIŞINDA ÜST SINIR BELİRLENDİ

