Haberler
SGK TARAFINDAN VERİLECEK BORCU YOKTUR BELGELERİ HAKKINDA GENELGEDE DEĞİŞİKLİK
SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü , 2024/16 sayılı genelge ile Kamu İhale mevzuatına göre, ihalelere katılabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumundan alınması gereken "Borcu Yoktur" yazılarının verilmesi hakkında açıklamaların yapıldığı 2020/5 sayılı Genelgede değişiklik yaptı.
Kesinleşmiş sosyal güvenlik prim borcu hesabında: işveren borçları, işverenin alt işvereni olması durumundaki borçları veya işverenin başka bir işverenin işyerinde alt işveren olması durumundaki borçları birlikte değerlendirilecek ve toplamda 5.000,00 TL ve bu tutarın altında borç olması durumunda işverene borcu yoktur belgesi verilecek.
İsteklinin ihale tarihi itibarıyla Türkiye genelinde Kuruma olan borçları gerek işveren borçları gerekse işverenin alt işveren borçları açısından birlikte değerlendirilecek . Buna göre, işveren ve alt işverenin birlikte değerlendirilmesi sonucunda borcun 5.000,00 TL'yi aşması halinde borcu yoktur belgesi verilmeyecektir. İstekliye Türkiye genelinde kesinleşmiş sosyal güvenlik prim borcu miktarını belirtir Genelgeye ekli Ek-2'de yer alan belge verilecek.
5510 sayılı Kanun'un 4'üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında çalıştırılan sigortalılarından veya şirketin nev'ine göre sorumluluğu da dikkate alınarak üst düzey yöneticisi veya ortağı olduğu şirketin Kuruma yukarıda (a) başlıklı bölümde sayılan borçlarından 5.000.00 TL'yi aşan tutarları ile 5510 sayılı Kanun'un 4'üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamındaki sigortalılığından doğan prim borçları ve 5510 sayılı Kanun'un 60'ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamındaki genel sağlık sigortası prim borçları ile bunların gecikme cezası, gecikme zammı ve fer'ilerinin 5.000,00 TL'yi aşan tutarları kesinleşmiş sosyal güvenlik prim borcu olarak kabul edilecek.
İhale tarihi itibarıyla kesinleşmiş sosyal güvenlik prim borcu olmayan ve ihaleyi alan isteklilerin, ihale tarihi ile sözleşme imza tarihi arasında geçen sürede tahakkuk eden kesinleşmiş sosyal güvenlik prim borcu olarak değerlendirilen borçlarını sözleşme imzalama tarihine kadar ödemeleri halinde, ihale üzerinde kalan isteklilere ihale tarihi itibarıyla borcu yoktur belgesi verilecek.

KURUMSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMA UZMANLIĞINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURUMU VERBİS’E KAYIT İÇİN İSTİSNA LİMİTİNİ ARTIRDI

İŞLETMENİN MUHASEBESİYLE İLGİLİ OLMAYAN TİCARİ DEFTERLERİN ELEKTRONİK ORTAMDA TUTULMASI HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

TFRS'LERE İLİŞKİN YILLIK İYİLEŞTİRMELER YAYIMLANDI

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DENETİM EKİPLERİNİN MUAFİYET SÜRESİ UZATILDI

VERGİ BORÇLULARININ AÇIKLANMASINA DAİR TEBLİĞ

REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

YAPI MÜTEAHHİTLEĞİ VE ŞANTİYE ŞEFLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKLERDE DEĞİŞİKLİK

REKABET YASAĞINA AYKIRILIK DAVALARI ASLİYE TİCARET MAHKEMELERİNDE AÇILACAK

DAHİLDE İŞLEME REJİMİNDE EK SÜRE

BÜYÜKŞEHİRLERDE BASİT USUL MÜKELLEFİYET HAKKINDA CUMHURBAŞKANI KARARI

BEYANNAMELERDEN ALINAN DAMGA VERGİSİ ARTIRILDI

BAZI İŞLEMLERDEN ALINACAK HARÇ TUTARLARI ARTIRILDI

YAT VE GEZİNTİ GEMİLERİNİN TESLİMİNDE ÖTV ALINACAK
