Haberler
SGK PRİM DESTEĞİNİN %4'e DÜŞÜRÜLMESİ HAKKINDA GENELGE
Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü , 7538 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 81'inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendine göre uygulanan % 5 lik prim desteğinin imalat sektöründeki işverenler hariç %4 olarak uygulanması hakkında açıklamaların yapıldığı 2025/6 sayılı Genelgeyi yayımladı.
2025/6 sayılı Genelgeyi okumak için tıklayın.
2025/Şubat ayından/döneminden itibaren özel sektör işverenlerinin çalıştırdıkları sigortalılara ilişkin malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi işveren hissesinin dört puanlık kısmı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak. İmalat sektöründe faaliyet gösteren özel sektör işverenlerinin çalıştırdıkları sigortalılara ilişkin malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi işveren hissesinin; 2025/Şubat ila 2026/Aralık aylarında/dönemlerinde beş puanlık kısmı, 2027/Ocak ayından/döneminden itibaren dört puanlık kısmı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak. Ancak, Cumhurbaşkanı, malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi işveren hissesinin beş puanlık kısmının karşılanma süresini 31.12.2027 tarihine kadar uzatabilecek.
Örnek : (A) Limited Şirketi tarafından çalıştırılan 3 sigortalı için 2025/Şubat ayında 5510 kanun numarasıyla Kurumumuza bildirilen aylık prim ve hizmet belgesindeki/muhtasar ve prim hizmet beyannamesindeki prime esas kazançlar toplamının 120.000,00 TL, prim ödeme gün sayısının 90 gün olduğu varsayıldığında, ilgili teşvik kanununda aranılan şartların sağlanması kaydıyla bu üç sigortalı için 2025/Şubat ayında ödenmesi gereken prim tutarı aşağıdaki gibi olacaktır.
120.000,00*%37.75= 45.300,00 TL Destek öncesi işveren tarafından ödenmesi gereken prim tutarı (sigortalı hissesi ve işveren hissesi)
120.000,00*%4= 4.800,00 TL Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanacak tutar,
40.500,00 TL (45.300,00TL-4.800,00TL) Malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi işveren hissesinin dört puanlık kısmı Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılandıktan sonra işveren tarafından ödenmesi gereken prim tutarı.
İmalat sektöründe faaliyet gösteren iş yerleri için ise 2025/Şubat ila 2026/Aralık aylarında/dönemlerinde malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi işveren hissesinin beş puanlık kısmı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak.

CEP TELEFONU VE SİGARA ÖTV'SİNDE DEĞİŞİKLİK

TEMMUZ - EYLÜL 2025 DÖNEMİ ORTALAMA TİCARİ KREDİ FAİZ ORANLARI

YAPI SAHİPLERİ İLE YAPI DENETİMİ HİZMET SÖZLEŞMESİ İMZALAYACAK YAPI DENETİM KURULUŞLARININ ELEKTRONİK ORTAMDA BELİRLENMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

2025 ÜÇÜNCÜ GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİNDE UYGULANACAK YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN İŞE İADE İÇİN ARABULUCUYA BAŞVURULMASINA İLİŞKİN İPTAL KARARI

KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURULUNUN KONKORDATO ÖN PROJESİ HAKKINDA KARARLARI

KOOPERATİF VE ÜST KURULUŞLARININ DENETİMİNE DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

TASFİYEYE GİRİLEN AYA AİT e-DEFTER VE BERAT DOSYALARININ YÜKLENMESİ

TURİZM PAYI BEYANNAMESİ VE KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMELERİNE İLİŞKİN DUYURULAR

KONUTLARIN TURİZM AMAÇLI KİRALANMASI FAALİYETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

KURUMSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMA UZMANLIĞINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURUMU VERBİS’E KAYIT İÇİN İSTİSNA LİMİTİNİ ARTIRDI

İŞLETMENİN MUHASEBESİYLE İLGİLİ OLMAYAN TİCARİ DEFTERLERİN ELEKTRONİK ORTAMDA TUTULMASI HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK
