Haberler
SERMAYE PİYASASI KANUNU?NA TABİ OLAN ANONİM ORTAKLIKLARIN UYACAKLARI ESASLARDA DEĞİŞİKLİK
Sermaye Piyasası Kurulu yayımladığı Tebliğ ile Sermaye Piyasası Kanunu’na Tabi Olan Anonim Ortaklıkların Uyacakları Esaslar Hakkında Tebliğ’de değişiklik yaptı. Tebliğin, Değerleme yaptırma yükümlülüğüne, Yaygın ve süreklilik arz eden işlemlerin değerlemesine, Değerlemeye ilişkin diğer hükümlere , Ortaklıkların sermaye piyasası mevzuatına uyum kapasitesinin güçlendirilmesi için görevlendirilecek personele ilişkin muafiyetlere ilişkin bölümlerinde değişiklik yapıldı.
Sermaye Piyasası Kurulu yayımladığı Tebliğ ile Sermaye Piyasası Kanunu’na Tabi Olan Anonim Ortaklıkların Uyacakları Esaslar Hakkında Tebliğ’de değişiklik yaptı. Tebliğin, Değerleme yaptırma yükümlülüğüne, Yaygın ve süreklilik arz eden işlemlerin değerlemesine, Değerlemeye ilişkin diğer hükümlere , Ortaklıkların sermaye piyasası mevzuatına uyum kapasitesinin güçlendirilmesi için görevlendirilecek personele ilişkin muafiyetlere ilişkin bölümlerinde değişiklik yapıldı.
Tebliği ilgili değişiklikler işlenmiş olarak okumak için tıklayınız.
Payları borsada işlem gören ortaklıklardan, açıklanan piyasa değeri 50.000.000 TL’nin altında olanların, bünyelerinde sermaye piyasası mevzuatına hakim bir personelin istihdam edilmesiniüzere görevlendireceği personelin Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Lisansı” ve “Kurumsal Yönetim Derecelendirme Uzmanlığı Lisansı” yerine “Sermaye Piyasası Faaliyetleri Temel Düzey Lisansı’na sahip olması yeterli sayılacak.
Payları İMKB’de işlem gören şirketlerin ilişkili tarafları ile yaptıkları yaygın ve süreklilik arz eden işlemler için değerleme yükümlülüğü kaldırıldı, ilişkili taraflar ile yapılan tek seferlik işlemlerde uzman kuruluş raporu hazırlatılması için esas alınan %10’luk eşik ise %5’e indirildi.Payları İMKB’de işlem gören ortaklıklar ile ilişkili tarafları arasındaki yaygın ve süreklilik arz eden varlık, hizmet ve yükümlülük transferleri işlemlerinin bir hesap dönemi içerisindeki tutarının yıllık finansal tablolarında yer alan aktif toplamının veya brüt satışlar toplamının % 10’una veya daha fazlasına ulaşması durumunda, ortaklık yönetim kurulu tarafından işlemlerin şartlarına ve piyasa koşulları ile karşılaştırmasına ilişkin olarak bir rapor hazırlanması zorunlu kılındı.

YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN SINIFLANDIRILMASI VE KAYITLARININ TUTULMASI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

YAPIM İŞLERİ İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

KONKORDATO TALEBİNE EKLENECEK BELGELER HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

ANALIK HALİNDE GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ VERİLMESİ

FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARINDA BÜYÜK İŞLETME ÖLÇÜTLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

YEMEK BEDELİ ADI ALTINDA YAPILAN ÖDEMELERDEN YAPILACAK SGK PRİM KESİNTİSİ

KISMİ SÜRELİ ÇALIŞANLARDAN BORÇLANMA YAPANLARIN GSS PRİM İŞLEMLERİ

ELEKTRONİK BELGELERİN ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLARDAN DÜZENLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ

YATIRIM TEŞVİKLERİNE DAİR TEBLİĞLERDE DEĞİŞİKLİK

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE DAİR ESASLARDA DEĞİŞİKLİK

DAVALARDA FAİZ TALEBİNİN KISMEN KABUL EDİLMESİ HAKKINDA DANIŞTAY KARARI

FİRMALARIN YURT DIŞI KAYNAKLI DÖVİZLERİNİN TÜRK LİRASINA DÖNÜŞÜMÜNÜN DESTEKLENMESİ UYGULAMASININ SÜRESİ UZATILDI

KONAKLAMA VERGİSİ ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

DOĞUM İZNİ SÜRESİ UZATILDI

