Haberler
SEL FELAKETİ NEDENİ İLE GİRESUN'DA SGK'NA İLİŞKİN YÜKÜMLÜLÜKLER ERTELENDİ
SGK, internet sitesinde yayımladığı bir duyuru ile Giresun ili genelinde 5510 sayılı Kanun kapsamında tahakkuk etmiş ve edecek prim borçlarının ödenme süreleri ile Kuruma verilecek her türlü bilgi, belge ve beyannamelerin verilme sürelerini yeniden belirledi.
SGK duyurusunda Giresun’da 22 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen sel felaketi sonucu il genelinde 22/08/2020 ila 30/11/2020 tarihleri arasında mücbir sebep hali ilan edildiği ifade edildi. Bu nedenle Giresun il genelinde 5510 sayılı Kanunun 4'üncü maddesi birinci fıkrası (a) bendi kapsamında sigortalı çalıştırılan özel ve kamuya ait iş yerlerinin, (b) bendi kapsamındaki sigortalılar ile diğer sigortalıların ve genel sağlık sigortalılarının tahakkuk etmiş ve edecek prim borçlarının ödenme süreleri ile Kurumumuza vermekle yükümlü oldukları her türlü bilgi, belge ve beyannamelerin verilme süreleri aşağıdaki şekilde yeniden belirlendi:
1) 22/8/2020 ile 30/11/2020 tarihleri arasında 5510 sayılı Kanuna göre vermekle yükümlü oldukları her türlü bilgi, belge ve beyannamelerin 15/12/2020 tarihine kadar Kuruma verilmesi halinde yasal süresi içinde verilmiş sayılacaktır.
5510 sayılı Kanunun 89'uncu maddesinde belirtilen gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmaksızın 31/12/2020 tarihine (bu tarih dahil) kadar ödenebilecektir.
3) Ödeme vadesi geçmiş borçları çeşitli kanunlar uyarınca yeniden yapılandırılmış veya 6183 sayılı Kanun uyarınca tecil ve taksitlendirilmiş olup 22/8/2020 tarihi itibariyle yapılandırma/taksitlendirme işlemleri bozma koşuluna girmemiş işveren, sigortalı ve hak sahiplerinin ödeme vadesi 22/8/2020 ile 30/11/2020 tarihleri arasında sona eren taksitlerini 31/12/2020 tarihine kadar ödemeleri halinde yasal süresi içinde ödenmiş sayılacaktır.
4) Ödeme vadeleri 31/12/2020 olarak yeniden belirlenen yukarıdaki borçlar için bu tarihe ya da bu tarihi takip eden üçüncü ayın sonuna (31/03/2021) kadar müracaat edilmesi ve gerekli şartların sağlanması kaydıyla tecil faizi alınmaksızın 6183 sayılı Kanununun 48'inci maddesi uyarınca azami 24 ay süre ile tecil ve taksitlendirilme yapılabilecektir.
5) 22/8/2020 ile 30/11/2020 tarihleri arasında verilmesi gereken aylık prim ve hizmet belgelerinin/muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin 15/12/2020 tarihine kadar (bu tarih dahil) verilmesi ve muhteviyatı prim borçları ile 22/8/2020 tarihi öncesi yasal ödeme süresi geçmiş borçlarının 31/12/2020 tarihine kadar (bu tarih dahil) ödenmesi veya tecil ve taksitlendirme ile yeni ödeme vadelerine bağlanması kaydıyla sigorta primi teşvik ve desteklerinden yararlanılabilecektir.

KURUMLAR VERGİSİ BEYAN DÖNEMİ

RUHSATLARINI BAŞKALARINA KULLANDIRAN MALİ MÜŞAVİRLER MESLEKTEN ÇIKARILACAK

BAZI YILLARA YAYGIN İNŞAAT VE ONARIM İŞLERİNDE TEVKİFAT ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

İŞLETMELERE DAHİL OLMAYAN ŞAHISLARA AİT ARAÇLARA TAŞIT TANIMA BİRİMİ TAKMA ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

YURT DIŞINA ÇIKIŞLARDA 185.000 TL Yİ AŞAN TUTARLARIN BİLDİRİLMEMESİ HALİNDE BU PARAYA EL KONULACAK

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

2025 BİRİNCİ GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİNDE UYGULANACAK YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

YURT DIŞINA SERBESTÇE ÇIKARILABİLECEK PARA TUTARI 185.000 TL'YE ÇIKARILDI

KDV İADE TALEBİNDE BULUNULABİLECEK ALT SINIR 10.000 T.L. OLARAK BELİRLENDİ

TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ÖTVSİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

İŞTEN AYRILIŞ BİLDİRGESİNİN DÜZELTİLMESİ HAKKINDA SGK GENELGESİ

2025 YILINDA UYGULACAK ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ HAKKINDA SGK GENELGESİ

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ
