Haberler
SAHTE BELGE DÜZENLEME VE DİĞER SEBEPLERLE MÜKELLEFİYETİ TERKİN EDİLENLERDEN TEMİNAT ALINMASI
Vergi Usul Kanununun 153/A maddesinin uygulanmasına ilişkin usul ve esasların belirlendiği Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 478)’nde değişiklik yapılmasına dair 570 No.lu tebliğ yayımlandı. Mezkur maddeye göre sahte belge düzenlemek amacıyla mükellefiyet tesis ettirdiği tespit edilen ve mükellefiyet kayıtları silinenlerin mükellefiyetlerinin yeniden tesisi için teminat verilmesi gerekiyor.
Değişiklikler işlenmiş en güncel hali ile Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 478)’i okumak için tıklayın.
VUK 153/A maddesinde sayılanlardan olup işe başlama bildiriminde bulunması gerekirken, faaliyetini vergi dairesinin bilgisi dışında sürdürenlerin bu durumlarının tespiti halinde, bu kişiler hakkında idarece teminat istenmeden mükellefiyete ilişkin gerekli işlemler tesis ettirilecek.
Bu durumda mükellefiyet tesisini müteakiben ilgili vergi dairesi tarafından; altmış gün içerisinde teminat verilmesi ve mükellefiyet kaydı re’sen terkin edilen mükellefin ve kendilerinin varsa tüm vergi borçlarının ödenmesi, yazılı olarak talep edilecek.
Yazının tebliğ tarihinden itibaren altmış günlük süre içerisinde teminat verilmemesi halinde mükellefler adına VUK mükerrer 355 inci maddesinde öngörülen özel usulsüzlük cezası kesilecek.
Altmış günlük süre sonunda bu şartların yerine getirilmemesi halinde, mükelleflerin açılmış olan mükellefiyet kayıtları vergi dairesi tarafından ayrıca terkin edilecek.
Mükelleflerin faaliyetlerine devam etmek istemeleri durumunda, tüm vergi borçları ile teminat tutarını ödemeleri gerekiyor.

YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN SINIFLANDIRILMASI VE KAYITLARININ TUTULMASI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

YAPIM İŞLERİ İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

KONKORDATO TALEBİNE EKLENECEK BELGELER HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

ANALIK HALİNDE GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ VERİLMESİ

FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARINDA BÜYÜK İŞLETME ÖLÇÜTLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

YEMEK BEDELİ ADI ALTINDA YAPILAN ÖDEMELERDEN YAPILACAK SGK PRİM KESİNTİSİ

KISMİ SÜRELİ ÇALIŞANLARDAN BORÇLANMA YAPANLARIN GSS PRİM İŞLEMLERİ

ELEKTRONİK BELGELERİN ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLARDAN DÜZENLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ

YATIRIM TEŞVİKLERİNE DAİR TEBLİĞLERDE DEĞİŞİKLİK

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE DAİR ESASLARDA DEĞİŞİKLİK

DAVALARDA FAİZ TALEBİNİN KISMEN KABUL EDİLMESİ HAKKINDA DANIŞTAY KARARI

FİRMALARIN YURT DIŞI KAYNAKLI DÖVİZLERİNİN TÜRK LİRASINA DÖNÜŞÜMÜNÜN DESTEKLENMESİ UYGULAMASININ SÜRESİ UZATILDI

KONAKLAMA VERGİSİ ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

DOĞUM İZNİ SÜRESİ UZATILDI

