Haberler
SADECE ÜCRETLERDEN KESİLEN VERGİLERİN VE SGK PRİMLERİNİN BEYANI HAKKINDA SİRKÜLER
Gelir İdaresi Başkanlığı, sadece ücretlerden yapılan vergi kesintilerinin ve SGK'na verilmesi gereken bilgilerin 1003B Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile gönderilebilmesi hakkında açıklamaların yapıldığı VERGİ USUL KANUNU SİRKÜLERİ/122'yi yayımladı.
Söz konusu Sirkülerin tamamını okumak için tıklayın.
İsteyen mükellefler sadece hizmet erbabına ödenen ücretlerden yapılan vergi kesintilerini ve sigortalının sigorta primleri ve kazançları toplamı, meslek adları ve kodları ve prim ödeme gün sayılarını 1003B Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile gönderebilecekler.
Bu beyanname , mevcut e-beyanname şifresinden ayrı olarak kullanıcı kodu, parola ve şifre alınması suretiyle elektronik ortamda gönderilecek.
Bu imkândan faydalanmayı tercih eden mükellefler ücret ödemelerine ilişkin vergi kesintilerini ve sigortalının sigorta primleri ve kazançları toplamı, meslek adları ve kodları ve prim ödeme gün sayılarını 1003B Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile beyan edecekler.Ücret ödemelerine ilişkin bildirimler dışında ilgili dönem içinde yaptıkları ödemeler veya tahakkuk ettirdikleri kârlar ve iratlar ile buna ilişkin tevkif ettikleri vergileri ise 1003A Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile beyan edecekler.

KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1)’NDE DEĞİŞİKLİK

SİTE - APARTMAN AİDAT ARTIŞINI DÜZENLEYEN,DAMGA VERGİSİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPAN TORBA KANUN

ASGARİ İŞÇİLİK UYGULAMASINDA DEĞİŞİKLİK

YILLARA SARİ NÜKLEER SANTRAL İNŞAAT İŞLERİNDE TEVKİFAT ORANI %1 OLARAK BELİRLENDİ

2025 YILI HESAP DÖNEMİNE AİT GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ TASDİK RAPORLARININ VERİLME SÜRESİ UZATILDI

YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN SINIFLANDIRILMASI VE KAYITLARININ TUTULMASI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

YAPIM İŞLERİ İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

KONKORDATO TALEBİNE EKLENECEK BELGELER HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

ANALIK HALİNDE GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ VERİLMESİ

FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARINDA BÜYÜK İŞLETME ÖLÇÜTLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

YEMEK BEDELİ ADI ALTINDA YAPILAN ÖDEMELERDEN YAPILACAK SGK PRİM KESİNTİSİ

KISMİ SÜRELİ ÇALIŞANLARDAN BORÇLANMA YAPANLARIN GSS PRİM İŞLEMLERİ

ELEKTRONİK BELGELERİN ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLARDAN DÜZENLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ

YATIRIM TEŞVİKLERİNE DAİR TEBLİĞLERDE DEĞİŞİKLİK

