Haberler
SADECE ÜCRETLERDEN KESİLEN VERGİLERİN VE SGK PRİMLERİNİN BEYANI HAKKINDA SİRKÜLER
Gelir İdaresi Başkanlığı, sadece ücretlerden yapılan vergi kesintilerinin ve SGK'na verilmesi gereken bilgilerin 1003B Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile gönderilebilmesi hakkında açıklamaların yapıldığı VERGİ USUL KANUNU SİRKÜLERİ/122'yi yayımladı.
Söz konusu Sirkülerin tamamını okumak için tıklayın.
İsteyen mükellefler sadece hizmet erbabına ödenen ücretlerden yapılan vergi kesintilerini ve sigortalının sigorta primleri ve kazançları toplamı, meslek adları ve kodları ve prim ödeme gün sayılarını 1003B Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile gönderebilecekler.
Bu beyanname , mevcut e-beyanname şifresinden ayrı olarak kullanıcı kodu, parola ve şifre alınması suretiyle elektronik ortamda gönderilecek.
Bu imkândan faydalanmayı tercih eden mükellefler ücret ödemelerine ilişkin vergi kesintilerini ve sigortalının sigorta primleri ve kazançları toplamı, meslek adları ve kodları ve prim ödeme gün sayılarını 1003B Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile beyan edecekler.Ücret ödemelerine ilişkin bildirimler dışında ilgili dönem içinde yaptıkları ödemeler veya tahakkuk ettirdikleri kârlar ve iratlar ile buna ilişkin tevkif ettikleri vergileri ise 1003A Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile beyan edecekler.

SGK 2026 YILINDA PRİME ESAS KAZANCA DAHİL EDİLMEYECEK YEMEK BEDELİ VE DİĞER BAZI İŞLEMLER HAKKINDA GENELGEYİ YAYIMLADI

BORÇLU BAĞ-KUR VE GENEL SAĞLIK SİGORTALILARI SAĞLIK HİZMETİNDEN FAYDALANABİLECEK

YURT DIŞINDAN POSTAYLA GELEN EŞYADA GÜMRÜK VERGİSİ İSTİSNASI KALDIRILDI

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI DÜŞÜRÜLDÜ

2026 YILININ İKİNCİ YARISI İÇİN KIDEM TAZMİNATI TAVANI

2026 YILI İÇİN DEFTER TUTMA VE VERGİ USUL KANUNDAKİ DİĞER HADLER BELLİ OLDU

2026 YILI İÇİN GELİR VERGİSİ KANUNUNDA YER ALAN HAD VE TUTARLAR BELİRLENDİ

POSTA VE HIZLI KARGO YOLUYLA TAŞINAN EŞYANIN GÜMRÜK İŞLEMLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

TEMERRÜT FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

2026 DAMGA VERGİLERİ VE HARÇ TUTARLARI BELLİ OLDU

AKARYAKIT ,TÜTÜN VE ALKOLLÜ İÇECEKLERİN ÖTV TUTARLARI ARTIRILDI

2026 YILI MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİNİ BELİRLEYEN TEBLİĞ

İNDİRİMLİ ORANA TABİ İŞLEMLERDE İADE EDİLMEYECEK KDV VE ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ

ENGELLİ ARAÇ ÖTV MUAFİYETİNDE ÜST SINIR ARTIRILDI

