Haberler
Pasaport Almak İçin Ödenecek Para Azalacak
Pasaport harcında ve bedellerinde yapılan değişikliklerle vatandaşların pasaport işlemlerinde ödeyecekleri para miktarında indirime gidildi. Konu ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararı, Harçlar Kanunu Genel Tebliğ ve Değerli Kağıtlar Kanunu Genel Tebliğ 20 Haziran 2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.
Pasaport harcında ve bedellerinde yapılan değişikliklerle vatandaşların pasaport işlemlerinde ödeyecekleri para miktarında indirime gidildi. Konu ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararı, Harçlar Kanunu Genel Tebliğ ve Değerli Kağıtlar Kanunu Genel Tebliğ 20 Haziran 2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.
Bakanlar Kurulu kararına göre, 2 yıllık pasaport harcı 304 liradan 155 liraya, 3 yıllık pasaport harcı 424 liradan 220 liraya, 3 yıldan fazla süreli olan pasaport harcı da 616 liradan 310 liraya indirildi.Değerli Kağıtlar Tablosunda yer alan pasaportların bedelleri, dünden itibaren geçerli olmak üzere 138 lira yerine 50 lira olarak belirlendi.

TAKSİLERE 1 EYLÜL 2026 TARİHİNE KADAR FİŞ FATURA DÜZENLEYEBİLEN CİHAZ TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

TAŞINMAZLARIN MÜZAYEDE MAHALLERİNDE SATIŞINDA KDV

YAPILMAKTA OLAN YATIRIMLAR HESABININ ENFLASYON DÜZELTMESİ FARKLARI

SERBEST BÖLGELER UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

SGK ALACAKLARININ TECİLİ VE TAKSİTLENDİRİLMESİNE DAİR DÜZENLEMELER

KENTSEL DÖNÜŞÜM YÖNETMELİĞİNDE KARAR SÜRECİNİ HIZLANDIRMAYA YÖNELİK DÜZENLEMELER YAPILDI

YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ - MÜTEAHHİTLİK KARNELERİ VE İŞ BİTİRME BELGELERİ KATSAYILARI - PROJE VE KONTROLLUK İŞLERİNDE FİYAT ARTIŞI

İTHALATTA GÖZETİM VE KORUNMA ÖNLEMİ UYGULAMALARI KAPSAMINDA HESAPLANAN KDV'NİN İNDİRİMİ

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ VE DAHİLDE İŞLEME REJİMİ UYGULAMALARI DEVAM EDECEK

KARŞILIKSIZ ÇIKAN ÇEKLERDE BANKALAR TARAFINDAN ÖDENECEK TUTAR ARTIRILDI

MÜTEAHHİT YETERLİĞİ ARANMASINDA SÜRE UZATIMI

KUR KORUMALI MEVDUAT UYGULAMASI HAKKINDA TEBLİĞLER KALDIRILDI

2025 DÖNEM SONU DEĞERLEMESİNDE ESAS ALINACAK DÖVİZ KURLARI

EŞİK DEĞERLER VE PARASAL LİMİTLERİN GÜNCELLENMESİ HAKKINDA KAMU İHALE TEBLİĞ

