Haberler
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ UYGULAMA GENEL TEBLİĞLERİNDE DEĞİŞİKLİK
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE motor silindir hacmine bakılmaksızın, hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer her türlü vergiler dâhil bedeli 200.000 TL’nin altında olan araçların engellilik derecesi %90 veya daha fazla olan malul veya engelliler tarafından beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere ilk iktisabının ÖTV’den müstesna olduğuna dair değişiklik yapıldı.
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ'i okumak için tıklayın.
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (IV) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞ'ine de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından FATİH Projesi kapsamında yapılan mal alımlarında uygulanmak üzere, proje bileşenlerine ilişkin olarak (IV) sayılı listede yer alan malların, Milli Eğitim Bakanlığına ya da proje yüklenicisine tesliminin veya bunlar tarafından ithalinin özel tüketim vergisinden istisna edilmesine ilişkin hususlara eklendi.
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (IV) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ'i okumak için tıklayın.

DEVLET TAHVİLİ VE HAZİNE BONOLARINDAN 30 HAZİRANA KADAR VERGİ KESİNTİSİ YAPILMAYACAK

2025 YILINDA 4. GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİ İÇİN BEYANNAME VERİLECEK - EMLAK VERGİSİ ARTIŞINDA ÜST SINIR BELİRLENDİ

TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE 2026 YILINDA UYGULANACAK OLAN İDARİ PARA CEZALARI

2026 YILI SMMM VE YMMM ASGARİ ÜCRET TARİFESİ BELLİ OLDU

KARŞIT İNCELEME ZORUNLULUĞUNA DAİR SINIR ARTIRILDI

2025 YIL SONU DEFTER TASDİKLERİ - 2026 YILINDA TUTULACAK DEFTERLER

BASİT USULDEN GERÇEK USULE GEÇECEKLERİN KULLANACAKLARI BELGELER , DEFTER KAYITLARI VE BEYANNAMELERİNİN VERİLMESİ

BÜYÜKŞEHİRLERDE BASİT USUL MÜKELLEFİYET HAKKINDA CUMHURBAŞKANI KARARINDA DEĞİŞİKLİK

İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

GVK GEÇİCİ 67.MADDENİN SÜRESİ 31.12.2030'A UZATILDI

SERMAYENİN KAYBI, BORCA BATIK OLMA DURUM HESAPLARINDA KUR FARKI ZARARLARI

KVKK OTELLERDE KİMLİK FOTOKOPİSİ ÇEKİLMESİNİ VERİ İHLALİ SAYDI

BELGESİZ TURİSTİK TESİSLERE CEZA KESİLECEK

2025 YILI YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

