Haberler
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (I) SAYILI LİSTE UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
Söz konusu değişiklikler işlenmiş en güncel hali ile ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (I) SAYILI LİSTE UYGULAMA TEBLİĞ'ini okumak için tıklayın.
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (I) SAYILI LİSTE UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK yapan tebliği okumak için tıklayın.
Değişiklikler tebliğin III- İNDİRİMLİ VERGİ UYGULAMALARI VE MÜTESELSİL SORUMLULUK başlıklı bölümünde yapıldı.
ÖTV Kanununa ekli (I) sayılı listenin (B) cetvelindeki vergi tutarları uygulanan malları, (I) sayılı listeye dâhil olmayan malların imalinde kullanmak üzere satın alan imalatçılar, bu mallardan imal ettikleri malın teslimine ilişkin vergiyi beyan dönemini takip eden ay başından itibaren altı ay içerisinde KDV (KDV mükellefiyetinin bulunmaması halinde Gelir veya Kurumlar Vergisi) yönünden bağlı bulunulan vergi dairesinden iade talebinde bulunabilecekler. Daha önce bu süre üç aydı.
Benzer bir değişiklik aerosol imaltçıları için de yapıldı.Aerosol üretiminde kullanılan LPG için de Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) iadeleri için talep süresi, 3 aydan 6 aya çıkarıldı.

BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR 7440 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 9)

İŞ KANUNA GÖRE İDARİ PARA CEZASI VERİLME ESASLARI YENİDEN DÜZENLENDİ

DEPREM BÖLGESİNDE MÜCBİR SEBEP KAPSAMINDAKİ MÜKELLEFLERİN BORÇ YAPILANDIRMA SÜRELERİ UZATILDI

İŞSİZLİK SİGORTASI FONU'NDAN İSTİHDAMIN ARTIRILMASI İÇİN KULLANILACAK ORAN ARTIRILDI

ZAYİ BELGESİ İSTEME SÜRESİ 30 GÜNE ÇIKARILDI

İHRACATÇI FİRMALARIN TAAHHÜT HESAPLARINI KAPATMASINDA KOLAYLIK

VERGİ BORÇLARININ TECİLİNDE TEMİNAT ARANILMAYACAK TUTAR ARTIRILDI

YATIRIM FONLARI VE MEVDUATTAN ELDE EDİLEN GELİRLERDE TEVKİFAT ORANLARI ARTIRILDI

2025 YILININ İKİNCİ YARISI İÇİN KIDEM TAZMİNATI TAVANI

AKARYAKITTA YILIN İKİNCİ YARISINDA OTOMATİK MAKTU ÖTV ARTIŞI

DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE MÜCBİR SEBEP HALİ SONA EREN MÜKELLEFLERİN e-DEFTER BERATLARINI YÜKLEME SÜRESİ UZATILDI

SERBEST MESLEK MENSUBU MÜKELLEFLERİN e-FATURA VE e-DEFTER ZORUNLULUĞU

İKİNCİ EL ARACIN SIFIRDAN PAHALI VE 6 AY VE 6 BİN KM'DEN DÜŞÜK SATILMASINA DAİR YASAK SÜRESİ UZATILDI

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
