Haberler
ÖZEL KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVLERİNİN KURULUŞ VE İŞLEYİŞ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
Gündüz bakımevi , 25-66 aylık çocuklara hizmet veren , Kreş , 0-24 aylık çocuklara hizmet veren , Çocuk kulübü ise ilkokul ve ortaokul eğitimine devam eden çocuklara hizmet veren kuruluş olarak tanımlandı.
Kuruluşun açılacağı binaya ilişkin belge ve tasdikli mimari proje, yetkili serbest proje bürolarından da alınabilecek.
Kuruluşta görevlendirilecek personele ilişkin sağlık raporu Aile hekimliğinden alınacak.
Kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinde kuruluş müdürü olacaklarda aranacak nitelikler şu şekilde belirlendi:
a) Fakülte ve yüksekokulların en az dört yıllık sosyal hizmet, psikoloji, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, eğitimde psikolojik hizmetler, çocuk gelişimi, çocuk gelişimi ve eğitimi, okul öncesi eğitimi öğretmenliği, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği ve anaokulu öğretmenliği bölümlerinden mezun olup Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşları ile resmi veya özel eğitim kurumlarında en az 2 yıl çalışmış olmak.
b) Eğitim fakültelerinin yukarıda belirtilenler dışındaki bölümleri ve fen edebiyat fakültelerinden mezun olanlardan pedagojik formasyona sahip olup Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşları ile resmi veya özel eğitim kurumlarında en az 2 yıl çalışmış olmak.
c) Bakanlık veya Bakanlık izni ile açılan bakım hizmeti veren kuruluşlar ile resmi veya özel eğitim kurumlarında yöneticilik yapmış olmak.
ç) Yukarıdaki fakülte veya bölümlerden önlisans mezunu olduktan sonra en az 4 yıl Bakanlığa bağlı veya bakanlık izni ile açılan bakım hizmeti veren kuruluşlar ile resmi veya özel eğitim kurumlarında görev yapmış olmak.

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE DAİR CUMHURBAŞKANI KARARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLARDA DEĞİŞİKLİK

YAPI DENETİMİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPI DENETİM TEBLİĞLERİNDE DEĞİŞİKLİK

3 VEYA DAHA FAZLA KİŞİ ÇALIŞTIRANLAR ÜCRET ÖDEMELERİNİ BANKALAR ÜZERİNDEN YAPACAKLAR

YETKİ BELGELİ YAPI USTALARI HAKKINDA YÖNETMELİK

SGK VE GİB DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE MÜCBİR SEBEP HALİ SÜRE UZATIMINA DAİR DUYURULAR YAYIMLADI

YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA 9903 SAYILI KARAR

BAZI KANUNLAR İLE 375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 7548 SAYILI KANUN

MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARINDA BÜYÜK İŞLETME ÖLÇÜTLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ'Nİ ASILSIZ YERE MEŞGUL EDENLERE PARA CEZASI VERİLECEK

VERGİ İNCELEMELERİNDE UYULACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

FİNANSAL TABLOLARDA SUNUM VE AÇIKLAMA STANDARDI
