Haberler
ÖTV 'de TEVKİFAT UYGULAMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 34) Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğ ile bazı mallarla sınırlı olmak kaydıyla ÖTV uygulamasında da tevkifat uygulamasına geçiliyor. ÖTV tevkifatı uygulaması ihtiyari bir uygulama olmayacak, imalatçıların belirtilen şartlarda yaptığı teslimlerde tevkifat yapması zorunlu olacak.
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 34) Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğ ile bazı mallarla sınırlı olmak kaydıyla ÖTV uygulamasında da tevkifat uygulamasına geçiliyor. ÖTV tevkifatı uygulaması ihtiyari bir uygulama olmayacak, imalatçıların belirtilen şartlarda yaptığı teslimlerde tevkifat yapması zorunlu olacak.
Tebliği okumak için tıklayın.
Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (I) sayılı listenin (B) cetvelinin 38.11 tarife pozisyon numarasında yer alan malların, özel tüketim vergisi (ÖTV) mükellefleri (4/12/2013 tarihli ve 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanununda tanımlanan rafinericiler hariç) tarafından teslimine ilişkin ÖTV, yalnızca sanayi sicil belgesini haiz olan KDV mükellefi imalatçılar tarafından satın alınması halinde tevkifata tabi tutulmak suretiyle beyan edilerek ödenecek.
Satıcı ÖTV mükelleflerinin tevkifata tabi mal teslimleri, söz konusu teslimlerin yapıldığı vergilendirme döneminde (1) numaralı ÖTV beyannamesinin “Tecil ve Tevkifat” bölümünün “Tevkifat” kısmındaki bilgiler doldurulmak suretiyle beyan edilecek. Ayrıca, bu ÖTV beyannamesinin “Ekler” bölümünde yer alan “Tevkifata Tabi Mal Teslimleri” kısmı da doldurulacak.
Bu kapsamda vergi sorumlusu olan alıcılar tevkifata tabi tutulan ÖTV tutarını teslimin gerçekleştiği vergilendirme dönemine ilişkin olarak KDV yönünden bağlı olunan vergi dairesine elektronik ortamda verilecek (6) numaralı ÖTV beyannamesi ile beyan ederek ödeyecekler.
Vergi sorumlularının Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (I) sayılı liste kapsamındaki diğer mal teslimleri nedeniyle ÖTV mükellefiyetinin bulunması veya bulunmaması bu uygulama uyarınca (6) numaralı ÖTV beyannamesinin verilmesine engel değildir.
Alıcı imalatçılar tarafından verilmesi gereken (6) numaralı ÖTV beyannamesi sadece tevkifata tabi alımların olduğu vergilendirme döneminde verilecek.
Söz konusu uygulama kapsamındaki teslimlere ait fatura veya benzeri belgeler, izleyen ÖTV vergilendirme dönemi içinde düzenlenmiş olsa dahi sorumlu sıfatıyla beyan, teslimin gerçekleştiği vergilendirme döneminin beyan süresi içerisinde yapılacak.

KUR KORUMALI MEVDUAT UYGULAMASI HAKKINDA TEBLİĞLER KALDIRILDI

2025 DÖNEM SONU DEĞERLEMESİNDE ESAS ALINACAK DÖVİZ KURLARI

EŞİK DEĞERLER VE PARASAL LİMİTLERİN GÜNCELLENMESİ HAKKINDA KAMU İHALE TEBLİĞ

e-DEFTER ve BERAT DOSYALARININ AYLIK VEYA GEÇİCİ VERGİ DÖNEMLERİ BAZINDA YÜKLEME TERCİHİNİN YAPILMASI

TEVKİF YOLUYLA KESİLEN VERGİLERİN NAKDEN İADE EDİLMESİNE İLİŞKİN HADLER

BİNA; TAMİRAT, TADİLAT, TESİSAT, GÜÇLENDİRME VE YIKIM İŞLERİNDE ASGARİ İŞÇİLİK

TÜRKİYE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMA STANDAR TLARI (TSRS) UYGULAMA KAPSAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURULUNUN BİRLEŞMELERİN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ HAKKINDA KARARI

KENDİSİNE AİT BÜROSU OLAN MESLEK MENSUBU BAŞKA BİR BÜRODA YA DA ŞİRKETTE MESLEKİ FAALİYETTE BULUNAMAYACAK

MÜSTAKİL KONUTLARDA GARAJLAR İÇİN RUHSAT ALMA ZORUNLULUĞUNDA DEĞİŞİKLİK

SGK 2026 YILINDA PRİME ESAS KAZANCA DAHİL EDİLMEYECEK YEMEK BEDELİ VE DİĞER BAZI İŞLEMLER HAKKINDA GENELGEYİ YAYIMLADI

BORÇLU BAĞ-KUR VE GENEL SAĞLIK SİGORTALILARI SAĞLIK HİZMETİNDEN FAYDALANABİLECEK

YURT DIŞINDAN POSTAYLA GELEN EŞYADA GÜMRÜK VERGİSİ İSTİSNASI KALDIRILDI

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI DÜŞÜRÜLDÜ
