Haberler
OTO GALERİCİLERİ ALDIKLARI BİNEK ARAÇLARIN KDV'SİNİ İNDİREBİLECEK
Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde değişiklik yapan 26 numaralı Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. 22 Mart 2019 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile yapılan düzenlemelere ilişkin değişiklikler Tebliğe eklendi.
Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde yapılan en son değişikliklerin tamamını okumak için tıklayın.
Değişiklikler işlenmiş en güncel hali ile Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğini okumak için tıklayın.
Buna göre İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti ile iştigal eden mükellefler, 22/3/2019 tarihinden sonra alım-satıma konu etmek üzere satın aldıkları binek otomobillerinin alış belgelerinde gösterilen KDV’yi indirim konusu yapabilecekler.
İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti ile iştigal eden mükelleflerce 22/3/2019 tarihinden önce alım-satıma konu etmek üzere satın alınan, ancak 22/3/2019 tarihi itibarıyla henüz satılmamış olup, ticari mal stoklarında bulunan binek otomobillerinin alış belgelerinde gösterilen ve daha önce indirim konusu yapılamayan KDV de , bu araçların teslim edildiği döneme ilişkin KDV beyannamesinde indirim konusu yapılabilecek. Ancak, söz konusu binek otomobillerin daha önce maliyetine dahil edilen KDV tutarlarına ilişkin kayıtların düzeltilmesi gerekiyor.
Ayrıca 22/3/2019 tarihinden itibaren ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden mükelleflerce;
- %1 KDV oranı uygulanarak satın alınan binek otomobillerinin tesliminde %1,
- %18 KDV oranı uygulanarak satın alınan binek otomobillerinin tesliminde %18
KDV oranı uygulanacak.
Bu uygulamadan yararlanmak için İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yetki belgesi almak gerekiyor. Söz konusu yetki belgesini almayanlar binek otomobil alımlarında ödedikleri KDV'yi indirim konusu yapamayacaklar.

OFİSLERİN KONUTA DÖNÜŞMESİNE İMKAN TANINDI

TRANSİT TİCARETTE KURUMLAR VERGİSİ İNDİRİMİ - KURUMLAR VERGİSİ ORANININ İNDİRİMLİ UYGULANMASI

BAZI VARLIKLARIN EKONOMİYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA GENEL TEBLİĞ

2026 YILININ İKİNCİ YARISI İÇİN KIDEM TAZMİNATI TAVANI

YURT DIŞINDAN ELDE EDİLEN KAZANÇ VE İRATLAR İÇİN VERGİ GELİR VERGİSİ İSTİSNASI

ÇALIŞANLARA PAY SENEDİ VERİLMEK SURETİYLE SAĞLANAN MENFAATLERDE ÜCRET İSTİSNASI

NİTELİKLİ HİZMET PERSONELİNİN ÜCRETLERİNDE İSTİSNAYA DAİR TEBLİĞ

AKARYAKIT VE TÜTÜN ÜRÜNLERİ ÖTV'LERİNE İLİŞKİN KARARLAR

DAVA DİLEKÇESİNDE YER ALMAYAN BİR TALEP, KISMEN İSLAH YOLUYLA DAVAYA DAHİL EDİLEMEZ

TAKSİ PLAKA SATIŞLARINA İSTİSNA GETİREN , ELEKTRONİK TEBLİGAT DÜZENLEMELERİ YAPAN KANUN YAYIMLANDI

SGK'DAN İNŞAAT VE İHALE KONUSU İŞLERDE İLİŞİKSİZLİK BELGESİ ALINMASINA DAİR GENELGE

2025 YILI HESAP DÖNEMİNE AİT KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ TASDİK RAPORLARININ VERİLME SÜRESİ UZATILDI

İKİNCİ EL ARACIN SIFIRDAN PAHALI VE 6 AY VE 6 BİN KM'DEN DÜŞÜK SATILMASINA DAİR YASAK SÜRESİ UZATILDI

İADE TALEPLERİ VERGİ İNCELEMESİNE GÖRE SONUÇLANDIRILACAK MÜKELLEFLER KAPSAMINA ALINMAYA KARŞI İPTAL DAVALARI

