Haberler
www.maliyepostasi.com
OHAL Kapsamında Hazine'ye Geçen Varlıklara İlişkin Milli Emlak Genel Tebliğ
Maliye Bakanlığı, 22/7/2016 tarihli ve 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan kurum ve kuruluşların Hazineye intikal etmiş sayılan her türlü taşınırlar ile mal varlıklarına ilişkin açıklamaların yapıldığı MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ'ni (SIRA NO: 371) yayımladı.
26 Temmuz 2016, Salı
Kapatılan kurum ve kuruluşların, bankalar ve diğer finans kuruluşlarındaki (kiralık kasaları dahil) tüm hesapları önce bloke edilerek, tespit edilen mal varlığından Türk Lirası ve döviz cinsinden para olanlar derhal, diğerleri (çekler gibi) usulüne uygun şekilde nakde çevrildikten sonra muhasebe birimlerinin veznesine veya banka hesabına yatırılacak.
Kapatılan kurum ve kuruluşların mülkiyetinde bulunan ve tespit edilen taşınmazların mülkiyeti Hazine’ye geçecek.
İdare tarafından, kapatılan kurum ve kuruluşların tespit edilen doğmuş ve doğacak alacakları, borçlularından usulüne göre tahsil edilecek. Bu borçlulardan borçlarını usulüne göre İdareye ödeme yapmayanların sorumlulukları devam edecek.
İçerik 4412 kez listelendi

2025 ÜÇÜNCÜ GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİNDE UYGULANACAK YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN İŞE İADE İÇİN ARABULUCUYA BAŞVURULMASINA İLİŞKİN İPTAL KARARI

KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURULUNUN KONKORDATO ÖN PROJESİ HAKKINDA KARARLARI

KOOPERATİF VE ÜST KURULUŞLARININ DENETİMİNE DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

TASFİYEYE GİRİLEN AYA AİT e-DEFTER VE BERAT DOSYALARININ YÜKLENMESİ

TURİZM PAYI BEYANNAMESİ VE KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMELERİNE İLİŞKİN DUYURULAR

KONUTLARIN TURİZM AMAÇLI KİRALANMASI FAALİYETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

KURUMSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMA UZMANLIĞINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURUMU VERBİS’E KAYIT İÇİN İSTİSNA LİMİTİNİ ARTIRDI

İŞLETMENİN MUHASEBESİYLE İLGİLİ OLMAYAN TİCARİ DEFTERLERİN ELEKTRONİK ORTAMDA TUTULMASI HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

TFRS'LERE İLİŞKİN YILLIK İYİLEŞTİRMELER YAYIMLANDI

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DENETİM EKİPLERİNİN MUAFİYET SÜRESİ UZATILDI

VERGİ BORÇLULARININ AÇIKLANMASINA DAİR TEBLİĞ
