Haberler
www.maliyepostasi.com
OHAL Kapsamında Hazine'ye Geçen Varlıklara İlişkin Milli Emlak Genel Tebliğ
Maliye Bakanlığı, 22/7/2016 tarihli ve 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan kurum ve kuruluşların Hazineye intikal etmiş sayılan her türlü taşınırlar ile mal varlıklarına ilişkin açıklamaların yapıldığı MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ'ni (SIRA NO: 371) yayımladı.
26 Temmuz 2016, Salı
Kapatılan kurum ve kuruluşların, bankalar ve diğer finans kuruluşlarındaki (kiralık kasaları dahil) tüm hesapları önce bloke edilerek, tespit edilen mal varlığından Türk Lirası ve döviz cinsinden para olanlar derhal, diğerleri (çekler gibi) usulüne uygun şekilde nakde çevrildikten sonra muhasebe birimlerinin veznesine veya banka hesabına yatırılacak.
Kapatılan kurum ve kuruluşların mülkiyetinde bulunan ve tespit edilen taşınmazların mülkiyeti Hazine’ye geçecek.
İdare tarafından, kapatılan kurum ve kuruluşların tespit edilen doğmuş ve doğacak alacakları, borçlularından usulüne göre tahsil edilecek. Bu borçlulardan borçlarını usulüne göre İdareye ödeme yapmayanların sorumlulukları devam edecek.
İçerik 4509 kez listelendi

2026 YILI İÇİN GELİR VERGİSİ KANUNUNDA YER ALAN HAD VE TUTARLAR BELİRLENDİ

2026 DAMGA VERGİLERİ VE HARÇ TUTARLARI BELLİ OLDU

AKARYAKIT ,TÜTÜN VE ALKOLLÜ İÇECEKLERİN ÖTV TUTARLARI ARTIRILDI

2026 YILI MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİNİ BELİRLEYEN TEBLİĞ

İNDİRİMLİ ORANA TABİ İŞLEMLERDE İADE EDİLMEYECEK KDV VE ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ

ENGELLİ ARAÇ ÖTV MUAFİYETİNDE ÜST SINIR ARTIRILDI

AR-GE VE TEKNOKENTLERDE YARARLANILAN İNDİRİMLER İÇİN FON AYIRMA SINIRI ARTIRILDI

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI ARTIRILDI

2026 YILINDA EMLAK VERGİSİ VE DEĞERLİ KONUT VERGİSİNİN HESABINDA KULLANILACAK TUTARLAR

BASİT USUL VE İŞLETME DEFTERİNE TABİ MÜKELLEFLER KAĞIT FATURA DÜZENLEYEBİLECEK

2026 İÇİN VERASET VE İNTİKAL VERGİSİ HADLERİ

BASİT USULDEN GERÇEK USULE GEÇİŞ HAKKINDA GVK SİRKÜLERİ

MTV ,DAMGA VERGİLERİ VE HARÇLAR %18,95 ORANINDA ARTIRILACAK

GELİR VE KURUMLAR VERGİSİNDE YER ALAN İSTİSNA VE İNDİRİMLER İÇİN TASDİK ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

