Haberler
KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1)’NDE DEĞİŞİKLİK
Değişiklik yapan Tebliği okumak için tıklayın.
Tebliğe sat-kirala-geri al işlemine veya kira sertifikası ihracına konu edilen taşınmazların üçüncü kişilere satışında 2 yıllık sürenin tespitine ilişkin açıklamaların yapıldığı bir bölüm eklendi. Buna göre bu satışlarda aktifte bulundurma süresinin hesabında, bu taşınmazların sat-kirala-geri al işlemi dolayısıyla finansal kiralama şirketi, katılım bankaları, kalkınma ve yatırım bankalarının aktifinde bulunduğu süreler de dikkate alınacak.
Eğitim tesisleri, özel kreş ve gündüz bakımevleri ile rehabilitasyon merkezlerinin işletilmesinden elde edilen kazançlara ilişkin istisna hakkında da yeni açıklamalar yapıldı. Bu kapsamda mükellefler, Milli Eğitim Bakanlığınca kendilerine verilen kurum açma izin belgesiyle, faaliyete geçtikleri hesap döneminden itibaren söz konusu istisnadan yararlanabilecekler. Mükelleflerin, söz konusu istisnadan yararlanmak için ayrıca Maliye Bakanlığına başvurmalarına gerek bulunmuyor.
Türkiye’de gerçekleştirilen araştırma, geliştirme ve yenilik faaliyetleri ile yazılım faaliyetleri neticesinde ortaya çıkan buluşlardan elde edilen kazanç ve iratlara yönelik istisna uygulamasına ilişkin de yeni düzenlemelere gidildi. 9/8/2016 tarihinden itibaren, Maliye Bakanlığı tarafından değerleme raporu düzenlenmeksizin, şartları taşıyan mükellefler söz konusu istisnadan yararlanabilecekler.
Tebliğe sat-kirala-geri al işlemlerinden doğan kazançlarda istisna uygulaması hakkında açıklamaların yapıldığı yeni bir bölüm de eklendi.

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE MÜCBİR SEBEP HALİ SONA EREN MÜKELLEFLERİN e-DEFTER BERATLARINI YÜKLEME SÜRESİ UZATILDI

TÜRK PARASI KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARA İLİŞKİN TEBLİĞLERDE DEĞİŞİKLİK

10'DAN AZ ÇALIŞANI OLAN İŞYERLERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMASI HAKKINDA YÖNETMELİKLERDE DEĞİŞİKLİK

2024 YILI GELİRLERİ İÇİN BEYANNAME VERME DÖNEMİ BAŞLADI

YILI İÇİNDE NAKDEN KDV İADE UYGULAMASI KALDIRILDI !

SMMM VE YMMMLER İRTİBAT BÜROLARINI KAPATACAK !

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK STAJ İLE SINAV YÖNETMELİKLERİNDE DEĞİŞİKLİK

EMEKLİLİK VE ENGELİLİK RAPORU İŞLEMLERİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

SGK PRİM DESTEĞİNİN %4'e DÜŞÜRÜLMESİ HAKKINDA GENELGE

AKARYAKIT SEKTÖRÜNDE FATURA DÜZENLENMESİ VE TEMİNAT VERİLMESİ HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

2025 YILININ GEÇİCİ VERGİ DÖNEMLERİNDE ENFLASYON DÜZELTMESİ YAPILMAYACAK

KARAR DEFTERLERİ , PAY DEFTERİ VE GENEL KURUL TOPLANTI VE MÜZAKERE DEFTERLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA TUTULMASI
