Haberler
Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelik
Kat mülkiyeti tapusu olan, kat irtifakı tapusu olan ve yapı kullanma için belgesi bulunan konutlar ile konut nitelikli yapı kullanma için belgesi bulunan müstakil taşınmazlar devlet katkısına konu olabilecek. Devre mülklere devlet katkısı ödenmeyecek. Katılımcının devlet katkısına hak kazanabilmesi için "Türk vatandaşı olması, 7 Nisan 2015 tarihi itibarıyla tamamı kendi adına kayıtlı konut sahibi olmaması, konut edinim tarihine kadar asgari 3 yıl konut hesabına düzenli ödeme yapmış olması" gerekiyor.
Katılımcının devlet katkısı almak için konut edinim tarihini müteakip 6 ay içerisinde gerekli belgeler ile konut hesabının bulunduğu bankaya başvurması gerekiyor.
Devlet katkısının hesaplanmasında konut edinim tarihindeki birikim esas alınacak. Devlet katkısı tutarı, konut edinim tarihindeki birikimin yüzde 20’sini ve azami 15 bin liraya geçemeyecek.
Katılımcının eşinden ve birinci derece kan hısımlarından satın aldığı konutlara devlet katkısı ödenmeyecek. Devlet katkısı katılımcı tarafından konut hesabına yapılan düzenli ödeme süreleri şöyle hesaplanacak:
- Devlet katkısı, düzenli ödeme süresi 36 - 47 ay olanlar için konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 15’i olacak ancak ödenecek tutar 13 bin lirayı geçemeyecek.
-Devlet katkısı, düzenli ödeme süresi 48 - 59 ay olanlar için konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 18’i olacak ancak ödenecek tutar 14 bin lirayı geçemeyecek.
-Devlet katkısı, düzenli ödeme süresi 60 ay ve üzeri olanlar için konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 20’si olacak ancak ödenecek tutar 15 bin lirayı geçemeyecek.
Devlet katkısı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten karşılanacak ve hak sahibine konut hesabının bulunduğu banka aracılığıyla ödenecek.

MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARINDA BÜYÜK İŞLETME ÖLÇÜTLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ'Nİ ASILSIZ YERE MEŞGUL EDENLERE PARA CEZASI VERİLECEK

VERGİ İNCELEMELERİNDE UYULACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

FİNANSAL TABLOLARDA SUNUM VE AÇIKLAMA STANDARDI

DÖVİZ POZİSYONUNU ETKİLEYEN İŞLEMLERİN TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI TARAFINDAN İZLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

İHRACAT BEDELLERİNİN BANKALARA SATILMA ZORUNLULUĞU %35 ' E ÇIKARILDI

ULUSAL TAŞIT TANIMA SİSTEMİNDE SÜRELER UZATILDI

İMALAT SANAYİ VE TURİZM YATIRIMLARI İNŞAATLARINDA KDV İSTİSNASININ SÜRESİ UZATILDI

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE DAİR ESASLARDA DEĞİŞİKLİK

DEVLET TAHVİLİ VE HAZİNE BONOLARINDAN 31 TEMMUZA KADAR VERGİ KESİNTİSİ YAPILMAYACAK

OCAK - MART 2025 DÖNEMİ ORTALAMA TİCARİ KREDİ FAİZ ORANLARI

KOOPERATİFLERİN KURULUŞ VE ANASÖZLEŞME DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİ İLE KURUCU ORTAK SAYILARI HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK
