Haberler
KIYI KANUNUNUN UYGULANMASINA DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı KIYI KANUNUNUN UYGULANMASINA DAİR YÖNETMELİKTE değişiklik yaptı. Sahil şeridinde yapılacak yapılar kıyı kenar çizgisine en fazla 50 metre yaklaşabilecek. Yapı yaklaşma mesafesi içerisinde kalan alanlar uygulama imar planı ile gezinti alanları, dinlenme ve bu Yönetmelikte tanımlanan rekreaktif alanlar ve yaya yolları olarak düzenlenebilecek.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı KIYI KANUNUNUN UYGULANMASINA DAİR YÖNETMELİKTE değişiklik yaptı. Sahil şeridinde yapılacak yapılar kıyı kenar çizgisine en fazla 50 metre yaklaşabilecek. Yapı yaklaşma mesafesi içerisinde kalan alanlar uygulama imar planı ile gezinti alanları, dinlenme ve bu Yönetmelikte tanımlanan rekreaktif alanlar ve yaya yolları olarak düzenlenebilecek.
Yürürlüğe giren kıyı kenar çizgisi, belediye ve mücavir alan sınırları içinde belediyelerce, bu sınırlar dışında valiliklerce tespit edilen ilan yerlerinde bir ay süreyle ilan edilecek.Kıyı kenar çizgisine, ilan süresi içinde kamu kurum ve kuruluşları ve ilgilileri itiraz edebilecek. İtirazlar valiliğine yapılacak.
Aynı alanda birbirinden farklı tarihlerde onaylanmış kıyı kenar çizgilerinin bulunması halinde, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce; onaylı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı bulunan alanlarda, Kıyı Kenar Çizgisi Tespit Komisyonunca planda esas alındığı belirlenen kıyı kenar çizgisi, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı bulunmayan alanlarda ise Kıyı Kenar Çizgisi Tespit Komisyonunca yapılan inceleme sonucunda uygun görülen ve Bakanlıkça onanan kıyı kenar çizgisi geçerli olacak.

DEVLET TAHVİLİ VE HAZİNE BONOLARINDAN 30 HAZİRANA KADAR VERGİ KESİNTİSİ YAPILMAYACAK

2025 YILINDA 4. GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİ İÇİN BEYANNAME VERİLECEK - EMLAK VERGİSİ ARTIŞINDA ÜST SINIR BELİRLENDİ

TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE 2026 YILINDA UYGULANACAK OLAN İDARİ PARA CEZALARI

2026 YILI SMMM VE YMMM ASGARİ ÜCRET TARİFESİ BELLİ OLDU

KARŞIT İNCELEME ZORUNLULUĞUNA DAİR SINIR ARTIRILDI

2025 YIL SONU DEFTER TASDİKLERİ - 2026 YILINDA TUTULACAK DEFTERLER

BASİT USULDEN GERÇEK USULE GEÇECEKLERİN KULLANACAKLARI BELGELER , DEFTER KAYITLARI VE BEYANNAMELERİNİN VERİLMESİ

BÜYÜKŞEHİRLERDE BASİT USUL MÜKELLEFİYET HAKKINDA CUMHURBAŞKANI KARARINDA DEĞİŞİKLİK

İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

GVK GEÇİCİ 67.MADDENİN SÜRESİ 31.12.2030'A UZATILDI

SERMAYENİN KAYBI, BORCA BATIK OLMA DURUM HESAPLARINDA KUR FARKI ZARARLARI

KVKK OTELLERDE KİMLİK FOTOKOPİSİ ÇEKİLMESİNİ VERİ İHLALİ SAYDI

BELGESİZ TURİSTİK TESİSLERE CEZA KESİLECEK

2025 YILI YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

