Haberler
KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ
KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA MAKİNE VE EKİPMAN ALIMLARININ DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ yayımlandı. Tebliğ, çiftçilerin makine ve ekipman alım ve yerinde montaj desteklerinden faydalanmak içi yapması gerekenleri açıklıyor.
KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA MAKİNE VE EKİPMAN ALIMLARININ DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ yayımlandı. Tebliğ, çiftçilerin makine ve ekipman alım ve yerinde montaj desteklerinden faydalanmak içi yapması gerekenleri açıklıyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas yatırım tutarının % 50’sine hibe yoluyla destek verilir.
Hibeye esas yatırım tutarı gerçek kişiler için mal başına 50.000 TL ve tüzel kişiler için mal başına 100.000 TL’yi geçemez.
Tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan mal alım başvuruları, Tebliğin yayımı tarihinden başlayarak elektronik ortamda veya şahsen 25 gün içerisinde il müdürlüğü veya yetkilendirilen ilçe müdürlüklerine yapılır. Başvuru son günü, tatil gününe denk gelmesi halinde takip eden ilk iş günü mesai bitimine kadar başvurular kabul edilir.

MOTORLU KARA TAŞITLARININ KİRALANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

MOTORİNDE AĞUSTOS SONUNA KADAR ÖTV SIFIRLANDI

BİNALARIN YIKILMASI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK - PROJE VE KONTROLLUK İŞLERİNDE FİYAT ARTIŞI

YATIRIMLARA PROJE BAZLI DEVLET YARDIMI VERİLMESİNE İLİŞKİN KARARDA DEĞİŞİKLİK

2027 YILI EMLAK VERGİSİNİN HESAPLANMASINDA KULLANILACAK İNŞAAT MALİYET BEDELLERİ

FİRMALARIN YURT DIŞI KAYNAKLI DÖVİZLERİNİN TÜRK LİRASINA DÖNÜŞÜMÜNÜN DESTEKLENMESİ UYGULAMASININ SÜRESİ UZATILDI

AKARYAKIT SEKTÖRÜNDE FATURA DÜZENLENMESİ VE TEMİNAT VERİLMESİ HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

İŞTİRAKLERDEKİ VE İŞ ORTAKLIKLARINDAKİ YATIRIMLARDA GERÇEĞE UYGUN DEĞER

KANUNİ FAİZ VE TEMERRÜT FAİZİNE İLİŞKİN KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK

ARAÇLARDA YENİ ÖTV KRİTERLERİ TANIMLAYAN, İSTİHDAM TEŞVİKLERİ GETİREN , EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞINI ARTIRAN KANUN

PRİM BORÇLARI NEDENİYLE EMEKLİ AYLIKLARINDAN KESİNTİ YAPILMASI HAKKINDA GENELGE

2026 İKİNCİ GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİNDE UYGULANACAK YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

MADENLERDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE DAİR YÖNETMELİKLERDE DEĞİŞİKLİK

KÜRESEL ASGARİ TAMAMLAYICI KURUMLAR VERGİSİNİN UYGULANDIĞI YERLERİN BELİRLENMESİ

