Haberler
KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI
Kentsel Dönüşüm yasası olarak adlandırılan AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA 6306 SAYILI KANUN Resmi Gazete’de yayımlandı. Yasa, afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini oluşturmak üzere iyileştirme, tasfiye ve yenilemelere dair esasları düzenliyor.
Kentsel Dönüşüm yasası olarak adlandırılan AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA 6306 SAYILI KANUN Resmi Gazete’de yayımlandı. Yasa, afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini oluşturmak üzere iyileştirme, tasfiye ve yenilemelere dair esasları düzenliyor.
Kanunu okumak için tıklayın.
TOKİ veya belediye, kanun kapsamındaki proje ve uygulamalar süresince, riskli alanlarda, riskli alanların bulunduğu taşınmazlarda ve rezerv yapı alanlarında, her türlü imar ve yapılaşma işlemlerini geçici olarak durdurabilecek. Bakanlık, belediye ve TOKİ'nin talep etmesi halinde, hak sahiplerinin de görüşü alınarak, riskli alanlardaki yapılar ile riskli yapılara, elektrik, su, doğalgaz hizmetleri verilmeyecek, verilen hizmetler de durdurulacak.
Yasaya göre, riskli yapıların tespiti, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanacak yönetmelikte belirlenen çerçevede, öncelikle yapı malikleri veya kanuni temsilcilerince, masrafları kendilerine ait olmak üzere, bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara yaptırılacak.
Riskli yapıların yıktırılmasında ve bunların bulunduğu alanlar ile riskli alanlar ve rezerv alanlarındaki uygulamalarda öncelikli olarak malikler ile anlaşma yoluna gidilmesi esas olacak. Anlaşma ile tahliye edilen yapıların maliklerine kira yardımı yapılabilecek. Riskli bulunan yapıların maliklerine, bu yapıların yıktırılması için 60 günden az olmamak üzere süre verilecek. Bu süre içerisinde yapı, malik tarafından yıktırılmadığı takdirde, yapının "idari makamlarca yıktırılacağı" belirtilip, tekrar süre verilerek tebligatta bulunulacak.

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE MÜCBİR SEBEP HALİ SONA EREN MÜKELLEFLERİN e-DEFTER BERATLARINI YÜKLEME SÜRESİ UZATILDI

TÜRK PARASI KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARA İLİŞKİN TEBLİĞLERDE DEĞİŞİKLİK

10'DAN AZ ÇALIŞANI OLAN İŞYERLERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMASI HAKKINDA YÖNETMELİKLERDE DEĞİŞİKLİK

2024 YILI GELİRLERİ İÇİN BEYANNAME VERME DÖNEMİ BAŞLADI

YILI İÇİNDE NAKDEN KDV İADE UYGULAMASI KALDIRILDI !

SMMM VE YMMMLER İRTİBAT BÜROLARINI KAPATACAK !

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK STAJ İLE SINAV YÖNETMELİKLERİNDE DEĞİŞİKLİK

EMEKLİLİK VE ENGELİLİK RAPORU İŞLEMLERİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

SGK PRİM DESTEĞİNİN %4'e DÜŞÜRÜLMESİ HAKKINDA GENELGE

AKARYAKIT SEKTÖRÜNDE FATURA DÜZENLENMESİ VE TEMİNAT VERİLMESİ HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

2025 YILININ GEÇİCİ VERGİ DÖNEMLERİNDE ENFLASYON DÜZELTMESİ YAPILMAYACAK

KARAR DEFTERLERİ , PAY DEFTERİ VE GENEL KURUL TOPLANTI VE MÜZAKERE DEFTERLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA TUTULMASI
