Haberler
KDV ve ÖTV'de Değişiklik Yapan Bakanlar Kurulu Kararı
2013/5595 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile bazı malların KDV ve ÖTV oran ve miktarlarında değişiklik yapıldı.Canlı kümes hayvanlarının teslimlerinde KDV oranı %1 den %8’e çıkarıldı. Elektronik kitap (e-kitap) ve benzeri yayınların elektronik ortamda satışında da %8 KDV uygulanmasına karar verildi.
2013/5595 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile bazı malların KDV ve ÖTV oran ve miktarlarında değişiklik yapıldı.Canlı kümes hayvanlarının teslimlerinde KDV oranı %1 den %8’e çıkarıldı. Elektronik kitap (e-kitap) ve benzeri yayınların elektronik ortamda satışında da %8 KDV uygulanmasına karar verildi.
Değişiklik yapan Bakanlar Kurulu Kararını okumak için tıklayın.
(1) Sayılı Listenin(B) CETVELİndeki malların bazılarında ÖTV makdu olarak değil nisbi olarak uygulanacak. Akaryakıt teslimlerinde Türkiye’de toplanan kullanılmış kızartmalık bitkisel yağlar ile kullanım süresi geçmiş bitkisel yağlardan elde edilen “oto biodizel” de ÖTV , oto biodizel miktarının toplam harmanlanmış mal miktarına oranı kadar eksik uygulanacak. Ancak bu orana göre belirlenen vergi tutarları, (I) sayılı listenin (A) cetvelinde belirlenmiş olan vergi tutarlarının %98’inden az olamayacak.

KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1)’NDE DEĞİŞİKLİK

SİTE - APARTMAN AİDAT ARTIŞINI DÜZENLEYEN,DAMGA VERGİSİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPAN TORBA KANUN

ASGARİ İŞÇİLİK UYGULAMASINDA DEĞİŞİKLİK

YILLARA SARİ NÜKLEER SANTRAL İNŞAAT İŞLERİNDE TEVKİFAT ORANI %1 OLARAK BELİRLENDİ

2025 YILI HESAP DÖNEMİNE AİT GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ TASDİK RAPORLARININ VERİLME SÜRESİ UZATILDI

YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN SINIFLANDIRILMASI VE KAYITLARININ TUTULMASI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

YAPIM İŞLERİ İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

KONKORDATO TALEBİNE EKLENECEK BELGELER HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

ANALIK HALİNDE GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ VERİLMESİ

FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARINDA BÜYÜK İŞLETME ÖLÇÜTLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

YEMEK BEDELİ ADI ALTINDA YAPILAN ÖDEMELERDEN YAPILACAK SGK PRİM KESİNTİSİ

KISMİ SÜRELİ ÇALIŞANLARDAN BORÇLANMA YAPANLARIN GSS PRİM İŞLEMLERİ

ELEKTRONİK BELGELERİN ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLARDAN DÜZENLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ

YATIRIM TEŞVİKLERİNE DAİR TEBLİĞLERDE DEĞİŞİKLİK

