Haberler
KDV ORANLARI VE KİRA STOPAJLARI İNDİRİLDİ KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ VE NAKDİ ÜCRET DESTEĞİNİN SÜRELERİ UZATILDI
Resmi Gazete'de yayımlanan 4 adet Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı sektör ve iş kollarında uygulanan KDV oranları ile iş yeri kiralamalarında yapılan vergi kesintisi oranı yıl sonuna kadar indirildi ; kısa çalışma ödeneğinin, nakdi ücret desteğinin ve işten çıkarma yasağının süresi uzatıldı.
Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair 2812 Sayılı Karar ile geceleme-konaklama hizmeti, yeme-içme sektöründe verilen hizmetler ile sinema, tiyatro, opera, operet, bale ve müze giriş ücreti gibi kültürel faaliyetlerin yüzde 8 olan KDV oranları da yıl sonuna kadar geçici olarak yüzde 1'e indirildi.
İşyeri kiralama hizmeti, kongre, konferans, seminer, konser, fuar ve lunapark giriş ücretleri, düğün, nikah, balo ve kokteyl salonlarında verilen organizasyon hizmetleri, berberlik ve kuaförlük hizmetleri ile güzellik salonunda verilen hizmetler, terzilik, giyim eşyası ve ev tekstil ürünlerinin onarım ve tamiratı, ayakkabı ve deri eşyaların onarımı ile ayakkabı boyama hizmetleri, kuru temizleme, çamaşırhane, giyim eşyası ve diğer tekstil ürünlerini ütüleme hizmetlerinde de KDV oranları da yıl sonuna kadar geçici olarak yüzde 8'e indirildi.
2813 Sayılı Karar ile işyerlerinin kiralamalarında uygulanan yüzde 20 gelir vergisi kesintisi oranı yıl sonuna kadar yüzde 10 olarak uygulanacak.
2810 Sayılı Karar ile COVID-19 nedeniyle 30 Haziran 2020 tarihine kadar kısa çalışma başvurusunda bulunmuş olan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi, 29 Haziran 2020 tarihli ve 2706 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı'nda belirtilen esaslar çerçevesinde ve söz konusu karar ile uzatılan bir aylık süreden sonra başlamak üzere bir ay uzatıldı.
Ayrıca, 2811 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı'yla nakdi ücret desteği ve işten çıkarma yasağının süresinin 17 Ağustos tarihinden itibaren 1 ay uzatılmasına karar verildi.

KARAYOLLARI TRAFİK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 7574 SAYILI KANUN

KOOPERATİFÇİLİK PROJE DESTEK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

MÜCBİR SEBEP İLAN EDİLEN YERLERDE TİCARİ DEFTERLERİN KAPANIŞ ONAYI SÜRELERİNİ UZATABİLECEK

TAKSİLERE 1 EYLÜL 2026 TARİHİNE KADAR FİŞ FATURA DÜZENLEYEBİLEN CİHAZ TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

TAŞINMAZLARIN MÜZAYEDE MAHALLERİNDE SATIŞINDA KDV

YAPILMAKTA OLAN YATIRIMLAR HESABININ ENFLASYON DÜZELTMESİ FARKLARI

SERBEST BÖLGELER UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

SGK ALACAKLARININ TECİLİ VE TAKSİTLENDİRİLMESİNE DAİR DÜZENLEMELER

KENTSEL DÖNÜŞÜM YÖNETMELİĞİNDE KARAR SÜRECİNİ HIZLANDIRMAYA YÖNELİK DÜZENLEMELER YAPILDI

YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ - MÜTEAHHİTLİK KARNELERİ VE İŞ BİTİRME BELGELERİ KATSAYILARI - PROJE VE KONTROLLUK İŞLERİNDE FİYAT ARTIŞI

İTHALATTA GÖZETİM VE KORUNMA ÖNLEMİ UYGULAMALARI KAPSAMINDA HESAPLANAN KDV'NİN İNDİRİMİ

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ VE DAHİLDE İŞLEME REJİMİ UYGULAMALARI DEVAM EDECEK

KARŞILIKSIZ ÇIKAN ÇEKLERDE BANKALAR TARAFINDAN ÖDENECEK TUTAR ARTIRILDI

MÜTEAHHİT YETERLİĞİ ARANMASINDA SÜRE UZATIMI

