Haberler
KDV ORANLARI İLE KİRA STOPAJ İNDİRİMİ SÜRELERİ UZATILDI
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları ile bazı sektörlerdeki KDV oranı ile iş yeri kiralamalarında yapılan vergi kesintisinin indirimli olarak uygulamasının süreleri 31 Temmuz 2021 tarihinden 30 Eylül 2021'e uzatıldı.
4311 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile işyeri kiralamalarında gelir vergisi kesintisi oranının yüzde 10 olarak uygulanmasının süresi 30 Eylül 2021'e uzatıldı.
Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair 4312 Sayılı Karar ile yeme-içme sektöründe verilen hizmetler ile sinema, tiyatro, opera, operet, bale ve müze giriş ücreti gibi kültürel faaliyetlerin yüzde 8 olan KDV oranları da 30 Eylül 2021'e kadar geçici olarak yüzde 1 olarak uygulanacak.
Söz konusu karara göre işyeri kiralamalarında KDV oranı 31 Eylül 2021'e kadar yüzde 8 olarak uygulanacak.

İNŞAAT İŞLERİNDE ASGARİ İŞÇİLİK HESABI HAKKINDA SGK GENEL YAZISI

ŞİRKETLERİN SERMAYELERİNİ YENİ ASGARİ TUTARLARA YÜKSELTME SÜRESİ UZATILDI

KAMU İHALELERİNDE YETERLİ SAYILMAK İÇİN VERGİ VE SOSYAL GÜVENLİK PRİM BORÇLARI SINIRI ARTIRILDI

ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ HAKKINDA VERGİ USUL KANUNU TEBLİĞİ

SERMAYENİN KAYBI, BORCA BATIK OLMA DURUM HESAPLARINDA KUR FARKI ZARARLARI

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURULU'NUN KURUMSAL e-POSTA HESAPLARI HAKKINDA KARARI

ÇEVRE YÖNETİMİ HİZMETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

NOTER İŞLEMLERİNDE İSTENEN BELGELER DÜZENLENDİ

TAŞINMAZ SATIŞINDA GÜVENLİ ÖDEME SİSTEMİ KULLANMA ZORUNLULUĞU ERTELENDİ

BENZİN VE LPG'DEN ALINAN ÖTV'DE EŞEL MOBİL SİSTEMİ SONA ERDİ

UZAKTAN ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

TURİZM ÜCRET DESTEĞİ HAKKINDA SGK GENELGESİ

İNTERNETTE YAPILAN TİCARİ FAALİYELERE İLİŞKİN BİLGİ VERME YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜN KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

KURUMLAR VERGİSİ MÜKELLEFLERİNİN FON KAZANÇLARINDAN TEVKİFAT YAPILACAK

