Haberler
Katma Değer Vergisi İade Hesabına Amortismana Tabi İktisadi Kıymetler Nedeniyle Yüklenilen Vergilerden Pay Verilmesi
Otel, Motel, Pansiyon, Tatil Köyü ve Benzeri Konaklama Tesislerinde Sunulan İndirimli Orana Tabi Geceleme ve Konaklama Hizmetlerinden Kaynaklanan Katma Değer Vergisi İade Hesabına Amortismana Tabi İktisadi Kıymetler Nedeniyle Yüklenilen Vergilerden Pay Verilmesi Hakkında KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ/64 yayımlandı.
Otel, Motel, Pansiyon, Tatil Köyü ve Benzeri Konaklama Tesislerinde Sunulan İndirimli Orana Tabi Geceleme ve Konaklama Hizmetlerinden Kaynaklanan Katma Değer Vergisi İade Hesabına Amortismana Tabi İktisadi Kıymetler Nedeniyle Yüklenilen Vergilerden Pay Verilmesi Hakkında KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ/64 yayımlandı.
Sirkülerin tamamını okumak için tıklayın.
14/2/2012 tarihinden sonra gerçekleştirilen otel, motel, pansiyon, tatil köyü ve benzeri konaklama tesislerindeki indirimli orana tabi geceleme ve konaklama hizmetleri nedeniyle yüklenilen ve indirim yoluyla telafi edilemediği için iade olarak talep edilebilecek KDV tutarlarının hesabına, 119 Seri No.lu KDV Genel Tebliğinin (3.1.) ve (3.3.) bölümlerindeki açıklamalara göre azami iade tutarı aşılmamak kaydıyla amortismana tabi iktisadi kıymetler nedeniyle yüklenilen vergilerden pay verilebilecek.

KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURULU KARARLARI

İNŞAAT İŞLERİNDE ASGARİ İŞÇİLİK HESABI HAKKINDA SGK GENEL YAZISI

ŞİRKETLERİN SERMAYELERİNİ YENİ ASGARİ TUTARLARA YÜKSELTME SÜRESİ UZATILDI

KAMU İHALELERİNDE YETERLİ SAYILMAK İÇİN VERGİ VE SOSYAL GÜVENLİK PRİM BORÇLARI SINIRI ARTIRILDI

ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ HAKKINDA VERGİ USUL KANUNU TEBLİĞİ

SERMAYENİN KAYBI, BORCA BATIK OLMA DURUM HESAPLARINDA KUR FARKI ZARARLARI

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURULU'NUN KURUMSAL e-POSTA HESAPLARI HAKKINDA KARARI

ÇEVRE YÖNETİMİ HİZMETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

NOTER İŞLEMLERİNDE İSTENEN BELGELER DÜZENLENDİ

TAŞINMAZ SATIŞINDA GÜVENLİ ÖDEME SİSTEMİ KULLANMA ZORUNLULUĞU ERTELENDİ

BENZİN VE LPG'DEN ALINAN ÖTV'DE EŞEL MOBİL SİSTEMİ SONA ERDİ

UZAKTAN ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

TURİZM ÜCRET DESTEĞİ HAKKINDA SGK GENELGESİ

İNTERNETTE YAPILAN TİCARİ FAALİYELERE İLİŞKİN BİLGİ VERME YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜN KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

