Haberler
KAMU TAŞINMAZLARININ YATIRIM VE EĞİTİM FAALİYETLERİ İÇİN KULLANILMASI HAKKINDA YÖNETMELİKLER
Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen miktar veya tutarda; yatırım, ihracat, ek istihdam ve üretim yapılması amacıyla bedelsiz olarak mülkiyeti yatırımcılara devredilen taşınmazların, açılan davalar sonucunda mahkemelerce Devletin hüküm ve tasarrufu altında bırakılmasına karar verilen kısımları üzerinde yatırımcılar lehine, taşınmazın rayiç bedelinin binde beşi üzerinden kırkdokuz yıla kadar doğrudan kullanma izni verilebilecek.
Kamu Taşınmazları Üzerinde Eğitim ve Yurt Faaliyetleri İçin Üst Hakkı Tesis Edilmesine İlişkin Yönetmelikle de Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınan vakıflardan öğrencilere yönelik eğitim ve yurt temini faaliyeti bulunanlardan belirlenen şartları sağlayanlar lehine, kuruluş amaçlarına uygun olarak kullanılmak üzere Hazine arazileri üzerinde kırk dokuz yıl süre ile bedelsiz irtifak hakkı tesis edilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.
Vakıf tarafından, kuruluş amacı dahilindeki faaliyetlerini gerçekleştirmek amacıyla üzerinde kullanma izni verilmesi veya irtifak hakkı tesis edilmesi amacıyla Yönetmeliğin ilgili maddelerinde yer alan bilgi ve belgeler ile taşınmazın varsa tapu bilgileri de eklenmek suretiyle elektronik ortam yoluyla ya da bir dilekçeyle Millî Emlak Genel Müdürlüğü’ne (İdare) başvuruda bulunulacak.
Talep sahibi vakfın/vakıfların belirtilen şartları taşıyıp taşımadıklarının değerlendirilmesi Milli Eğitim Bakanlığınca veya Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilecek ve durum ilgili İdareye bildirilecek.Şartları taşıyan vakıf/vakıflar adına kullanma izni verilmesi veya lehlerine irtifak hakkı tesis edilmesine ilişkin işlemlere başlanılacak.

İKİNCİ EL ARACIN SIFIRDAN PAHALI VE 6 AY VE 6 BİN KM'DEN DÜŞÜK SATILMASINA DAİR YASAK SÜRESİ UZATILDI

DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE BEYANNAME VERME E-DEFTERLERİN YÜKLENME SÜRELERİ UZATILDI

YEREL VE KÜRESEL ASGARÎ TAMAMLAYICI KURUMLAR VERGİSİ UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ

2025 -2026 ve 2027 YILLARINDA DÖNEMİNDE ENFLASYON DÜZELTMESİ YAPILMAYACAK

İLAVE İSTİHDAM DESTEĞİNİN SÜRESİ UZATILDI

DİJİTAL HİZMET VERGİSİ ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

BAZI AR-GE PERSONELİNİN ÜCRETLERİNDE STOPAJ TEŞVİKİ UYGULAMASI SÜRESİ UZATILDI

ŞİRKETLERİN BANKALARA OLAN BORÇLARINI YAPILANDIRMA UYGULAMASININ SÜRESİ UZATLDI

ASGARİ ÜCRET 1 OCAK 2026'TEN İTİBAREN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE %27 ARTIRILDI!

KARŞIT İNCELEME YAZISINA SÜRESİNDE CEVAP VERMEYENLERE ÖZEL USULSÜZLÜK CEZASI KESİLECEK

2026 YILINDA UYGULANACAK KİMLİK KARTI,PASAPORT ,EHLİYET GİBİ DEĞERLİ KAĞIT BEDELLERİ

İHRACATÇI FİRMALARA RESİM VE HARÇ İSTİSNASI İÇİN VERİLEN SÜRE UZATILDI

REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

DEVLET TAHVİLİ VE HAZİNE BONOLARINDAN 30 HAZİRANA KADAR VERGİ KESİNTİSİ YAPILMAYACAK

