Haberler
KAMU İHALE TEBLİĞİ VE YÖNETMELİKLERİNDE DEĞİŞİKLİK
Yapılan değişiklikler işlenmiş olarak KAMU İHALE GENEL TEBLİĞİ'ni okumak için tıklayın.
MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ'ni okumak için tıklayın.
YAPIM İŞLERİ İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ'ni okumak için tıklayın.
HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ'ni okumak için tıklayın.
Kamu İhale Genel Tebliğinde ihalelerde yargının verdiği iptal kararlarında yapılacak işlemlere ilişkin değişiklik yapıldı. Kamu İhale Kurulu kararlarına ilişkin idari yargı mercilerince verilen yürütmenin durdurulması veya iptal kararları sonucunda, idare tarafından belirlenen ekonomik açıdan en avantajlı teklif sahibinin yükleniciden farklı olması halinde, idarece ekonomik açıdan en avantajlı teklif sahibi istekli sözleşmeye davet edilecek.
Bu isteklinin idareye yazılı olarak başvurması durumunda, mevcut sözleşme feshedilerek tasfiye sürecinin tamamlanmasını müteakip bu istekli ile sözleşme imzalanacak.
Söz konusu istekli tarafından sözleşmenin imzalanmayacağı yönünde cevap verilmesi, süresi içinde sözleşme imzalamaya gelinmemesi veya ihale uygulama yönetmeliklerinde yer alan sözleşmenin imzalanması ile ilgili hükümlere uygun belgelerin sunulmaması hallerinde, mevcut yüklenici ile imzalanmış sözleşme idarece feshedilmeksizin uygulanmaya devam edilebilecek.
Danışmanlık , hizmet , mal alımı ve yapım işleri ihaleleri uygulama yönetmeliklerinin ise yabancı resmi belgelerde gerekli tasdik işlemlerine ilişkin bölümlerinde değişiklik yapldı. Yabancı Resmi Belgelerin Tasdiki Mecburiyetinin Kaldırılması Sözleşmesine taraf ülkelerde düzenlenen ve sözleşme kapsamında bulunan resmi belgeler, "apostil tasdik şerhi” taşıması kaydıyla Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu veya Dışişleri Bakanlığı tasdik işleminden muaf tutuldu.
Apostil tasdik işlemi , belgedeki imzanın doğruluğunun, belgeyi imzalayan kişinin hangi sıfatla imzaladığının ve varsa üzerindeki mühür veya damganın aslı ile aynı olduğunun teyidi işlemi anlamına geliyor.
Bu kapsamda sunulmayan belgeler ise düzenlendiği ülkenin Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edildikten sonra o ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından tasdik edilmelecek.

KUR KORUMALI MEVDUAT UYGULAMASI HAKKINDA TEBLİĞLER KALDIRILDI

2025 DÖNEM SONU DEĞERLEMESİNDE ESAS ALINACAK DÖVİZ KURLARI

EŞİK DEĞERLER VE PARASAL LİMİTLERİN GÜNCELLENMESİ HAKKINDA KAMU İHALE TEBLİĞ

e-DEFTER ve BERAT DOSYALARININ AYLIK VEYA GEÇİCİ VERGİ DÖNEMLERİ BAZINDA YÜKLEME TERCİHİNİN YAPILMASI

TEVKİF YOLUYLA KESİLEN VERGİLERİN NAKDEN İADE EDİLMESİNE İLİŞKİN HADLER

BİNA; TAMİRAT, TADİLAT, TESİSAT, GÜÇLENDİRME VE YIKIM İŞLERİNDE ASGARİ İŞÇİLİK

TÜRKİYE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMA STANDAR TLARI (TSRS) UYGULAMA KAPSAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURULUNUN BİRLEŞMELERİN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ HAKKINDA KARARI

KENDİSİNE AİT BÜROSU OLAN MESLEK MENSUBU BAŞKA BİR BÜRODA YA DA ŞİRKETTE MESLEKİ FAALİYETTE BULUNAMAYACAK

MÜSTAKİL KONUTLARDA GARAJLAR İÇİN RUHSAT ALMA ZORUNLULUĞUNDA DEĞİŞİKLİK

SGK 2026 YILINDA PRİME ESAS KAZANCA DAHİL EDİLMEYECEK YEMEK BEDELİ VE DİĞER BAZI İŞLEMLER HAKKINDA GENELGEYİ YAYIMLADI

BORÇLU BAĞ-KUR VE GENEL SAĞLIK SİGORTALILARI SAĞLIK HİZMETİNDEN FAYDALANABİLECEK

YURT DIŞINDAN POSTAYLA GELEN EŞYADA GÜMRÜK VERGİSİ İSTİSNASI KALDIRILDI

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI DÜŞÜRÜLDÜ

