Haberler
İŞLETMENİN MUHASEBESİYLE İLGİLİ OLMAYAN TİCARİ DEFTERLERİN ELEKTRONİK ORTAMDA TUTULMASI HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK
Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı , İşletmenin Muhasebesiyle İlgili Olmayan Ticari Defterlerin Elektronik Ortamda Tutulması Hakkında Tebliğde değişiklik yaptı. Savunma sanayii alanında faaliyet gösteren şirketlerin defterlerini elektronik ortamda tutmakla yükümlülüğü kaldırıldı.
Değişiklikler işlenmiş en güncel hali ile İşletmenin Muhasebesiyle İlgili Olmayan Ticari Defterlerin Elektronik Ortamda Tutulması Hakkında Tebliği okumak için tıklayın.
Savunma sanayii alanında faaliyet gösteren, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının birlikte veya ayrı ayrı doğrudan veya dolaylı bağlı ortaklık ve iştirakleri, Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme Programı (EYDEP) A sertifikasına sahip şirketler ve Savunma Sanayii Başkanlığı projelerinin ana yüklenicisi olan şirketlerin defterlerini elektronik ortamda tutma yükümlülükleri kaldırıldı.
İşletmenin Muhasebesiyle İlgili Olmayan Ticari Defterlerin Elektronik Ortamda Tutulması Hakkında Tebliğ ile şirketlere pay defteri, yönetim kurulu karar defteri, müdürler kurulu karar defteri, genel kurul toplantı ve müzakere defterini elektronik ortamda tutma zorunluluğu getirilmişti.
Tebliğe göre 2026 yılından itibaren kurulacak şirketler pay defteri, yönetim kurulu karar defteri, müdürler kurulu karar defteri, genel kurul toplantı ve müzakere defterini elektronik ortamda tutacaklar.

DEVLET TAHVİLİ VE HAZİNE BONOLARINDAN 30 HAZİRANA KADAR VERGİ KESİNTİSİ YAPILMAYACAK

2025 YILINDA 4. GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİ İÇİN BEYANNAME VERİLECEK - EMLAK VERGİSİ ARTIŞINDA ÜST SINIR BELİRLENDİ

TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE 2026 YILINDA UYGULANACAK OLAN İDARİ PARA CEZALARI

2026 YILI SMMM VE YMMM ASGARİ ÜCRET TARİFESİ BELLİ OLDU

KARŞIT İNCELEME ZORUNLULUĞUNA DAİR SINIR ARTIRILDI

2025 YIL SONU DEFTER TASDİKLERİ - 2026 YILINDA TUTULACAK DEFTERLER

BASİT USULDEN GERÇEK USULE GEÇECEKLERİN KULLANACAKLARI BELGELER , DEFTER KAYITLARI VE BEYANNAMELERİNİN VERİLMESİ

BÜYÜKŞEHİRLERDE BASİT USUL MÜKELLEFİYET HAKKINDA CUMHURBAŞKANI KARARINDA DEĞİŞİKLİK

İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

GVK GEÇİCİ 67.MADDENİN SÜRESİ 31.12.2030'A UZATILDI

SERMAYENİN KAYBI, BORCA BATIK OLMA DURUM HESAPLARINDA KUR FARKI ZARARLARI

KVKK OTELLERDE KİMLİK FOTOKOPİSİ ÇEKİLMESİNİ VERİ İHLALİ SAYDI

BELGESİZ TURİSTİK TESİSLERE CEZA KESİLECEK

2025 YILI YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

