Haberler
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ'ni değişiklikler işlenmiş olarak son hali ile okumak için tıklayın.
50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde; işveren ve hizmet sunanlar arasında mutabık kalınarak aynı sözleşme yılı içerisinde, aylık hizmet süreleri birleştirilebilecek veya hizmet sunum aralıkları belirlenebilecek.
Ondan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde, Yönetmeliğin 5 inci maddesi kapsamında eğitim alan kişilerin iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini üstlenebilmesi için İSG-KATİP’teki örneğine uygun taahhütnameyi en geç beş gün içinde onaylanması gerekliyor. Bu kapsamda iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini üstlenecek kişilerin işyeri işvereni veya işyerinde tam süreli hizmet akdi ile çalışan işveren vekili, tüzel kişiliğe sahip işletmelere ait işyerlerinde temsile yetkili, işin ve işyerinin yönetiminde görev alan ve tam süreli hizmet akdi ile çalışan işveren vekili, kamu kurum ve kuruluşlarında ise işyerinin yönetiminde görev alan ve işyerinde düzenli bulunan yönetici veya yardımcısı olması gerekiyor. Bu görevin üstlenilmesinde Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtları esas alınacak.
İş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi veya diğer sağlık personeli belgesi olan işverenin; işyerindeki işyeri hekimliği, iş güvenliği uzmanlığı veya diğer sağlık personeli görevini kendisinin üstlenmesi durumunda, İSG-KATİP’teki örneğine uygun taahhütname işveren tarafından en geç beş gün içinde düzenlenecek.

KURUMSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMA UZMANLIĞINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURUMU VERBİS’E KAYIT İÇİN İSTİSNA LİMİTİNİ ARTIRDI

İŞLETMENİN MUHASEBESİYLE İLGİLİ OLMAYAN TİCARİ DEFTERLERİN ELEKTRONİK ORTAMDA TUTULMASI HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

TFRS'LERE İLİŞKİN YILLIK İYİLEŞTİRMELER YAYIMLANDI

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DENETİM EKİPLERİNİN MUAFİYET SÜRESİ UZATILDI

VERGİ BORÇLULARININ AÇIKLANMASINA DAİR TEBLİĞ

REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

YAPI MÜTEAHHİTLEĞİ VE ŞANTİYE ŞEFLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKLERDE DEĞİŞİKLİK

REKABET YASAĞINA AYKIRILIK DAVALARI ASLİYE TİCARET MAHKEMELERİNDE AÇILACAK

DAHİLDE İŞLEME REJİMİNDE EK SÜRE

BÜYÜKŞEHİRLERDE BASİT USUL MÜKELLEFİYET HAKKINDA CUMHURBAŞKANI KARARI

BEYANNAMELERDEN ALINAN DAMGA VERGİSİ ARTIRILDI

BAZI İŞLEMLERDEN ALINACAK HARÇ TUTARLARI ARTIRILDI

YAT VE GEZİNTİ GEMİLERİNİN TESLİMİNDE ÖTV ALINACAK
