Haberler
İNTERNET ALAN ADLARI YÖNETMELİĞİ
“.tr”uzantılı İnternet alan adları yönetimine ilişkin usul ve esasları düzenleyen İNTERNET ALAN ADLARI YÖNETMELİĞİ yayımlandı. Yönetmelikte belirtilen sistemler faaliyete geçene kadar mevcut işleyiş devam edecek. Bu Yönetmelik yayımlandıktan itibaren en geç iki yıl içerisinde gerekli sistemler faaliyete geçirilecek.
“.tr”uzantılı İnternet alan adları yönetimine ilişkin usul ve esasları düzenleyen İNTERNET ALAN ADLARI YÖNETMELİĞİ yayımlandı. Yönetmelikte belirtilen sistemler faaliyete geçene kadar mevcut işleyiş devam edecek. Bu Yönetmelik yayımlandıktan itibaren en geç iki yıl içerisinde gerekli sistemler faaliyete geçirilecek.
Alan adına sahip olmak üzere gerçek veya tüzel kişiler başvurabilecek. Birden fazla alan adı için başvuruda bulunulabilecek.Kayıtlı Kuruluş, alan adı başvuru talebini almasını müteakip (tr ağbilgi sistemi) TRABİS üzerinden gerekli işlemleri yapar. Kayıtlı Kuruluşun TRABİS üzerinden başvuru işlemlerini tam ve doğru olarak tamamladıklarıve ücretini ödedikleri alan adları, başvuru sahiplerine tahsis edilir. Alan adıbir defada en az bir en fazla beşyıl süre için tahsis edilir.
Alan adlarısatılabilir veya devredilebilir.Satış veya devir işleminin gerçekleşmesi için hizmet alınan KK’nın İnternet sitesinde yer alan ilgili formun tam ve doğru olarak doldurulması gerekir. Kayıtlı Kuruluşun, TRABİS üzerinden gerekli işlemleri tamamlaması halinde alan adının satışı veya devir işlemi doğrultusunda ilgili alan adısahibi değişikliği gerçekleştirilir.

KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURULU KARARLARI

2025 İKİNCİ GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİNDE UYGULANACAK YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

2026 YILI EMLAK VERGİSİNİN HESAPLANMASINDA KULLANILACAK İNŞAAT MALİYET BEDELLERİ

PROJE VE KONTROLLUK İŞLERİNDE FİYAT ARTIŞI

KOBİ SAYILMAK İÇİN BELİRLENEN TUTARLAR GÜNCELLENDİ

DEVLET TAHVİLİ VE HAZİNE BONOLARINDAN 31 ARALIĞA KADAR VERGİ KESİNTİSİ YAPILMAYACAK

KAMU İHALELERİNDE FİYAT FARKI UYGULANMASI ESASLARINDA DEĞİŞİKLİK

KAMU İHALE YÖNETMELİKLERİNDE DEĞİŞİKLİK

7554 VE 7557 SAYILI TORBA KANUNLAR YAYIMLANDI

OTOMOBİL ÖTV ORANLARINI DEĞİŞTİREN 10115 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARI

İZİNSİZ ÇALIŞTIĞI İÇİN HAKLARINDA SINIR DIŞI ETME KARARI ALINAN YABANCILARIN ÇEŞİTLİ MASRAFLARININ İŞVERENLERİNDEN TAHSİLİ

ELEKTRONİK YOKLAMALARDA POLİS VEYA MUHTAR İMZASI ARANMAYACAK

NİSAN - HAZİRAN 2025 DÖNEMİ ORTALAMA TİCARİ KREDİ FAİZ ORANLARI

YARGITAY BANKALARIN EMEKLİ MAAŞINA BLOKE KOYABİLECEĞİNE HÜKMETTİ
