Haberler
İHTİYAÇ SAHİBİ HANELERE ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ VERİLMESİ HAKKINDA KARAR
İhtiyaç sahiplerine elektrik tüketim desteği verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca düzenli yapılan sosyal yardımlar veya aylıklardan faydalandırılan hanelerden Türk Vatandaşı hak sahiplerine, hak sahipliği kriterlerini kaybedinceye kadar elektrik lüketim desteği verilecek.
Elektrik tüketim desteği kapsamında bulunan hanelere, hanedeki kişi sayısı kriteri
dikkate alınarak aylık 150 kilovatsaat karşılığı tutara kadar destek verilecek.
Elektrik tüketim desteği, öncelikle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kaynakları kullanılarak yapılacak.
Fon kaynaklarının yeterli olmaması durumunda ödeme için ihtiyaç duyulan tutar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesine konacak ilave ödenekten karşılanacak.
Elektrik tüketim desteğinin uygulanma yöntemi, kapsamda olan düzenli yardım programları ve aylıklar ile verilecek destek miktarının hanedeki kişi sayısı kriterine göre belirlenmesi ve desteğe ilişkin diğer hususlara dair usul ve esaslar Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığının görüşleri alınarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenecek.
Elektrik tüketim desteği kapsamında yapılan ödemeler, diğer sosyal yardımlar ve aylıklar için yapılacak muhtaçlık hesaplaması ile genel sağlık sigortası gelir tespitinde gelir olarak dikkate alınmayacak.

2025 YILI HESAP DÖNEMİNE AİT KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ TASDİK RAPORLARININ VERİLME SÜRESİ UZATILDI

İKİNCİ EL ARACIN SIFIRDAN PAHALI VE 6 AY VE 6 BİN KM'DEN DÜŞÜK SATILMASINA DAİR YASAK SÜRESİ UZATILDI

İADE TALEPLERİ VERGİ İNCELEMESİNE GÖRE SONUÇLANDIRILACAK MÜKELLEFLER KAPSAMINA ALINMAYA KARŞI İPTAL DAVALARI

DEVLET TAHVİLİ VE HAZİNE BONOLARINDAN 30 HAZİRANA KADAR VERGİ KESİNTİSİ YAPILMAYACAK

DEVLETE OLAN BORÇLARIN DÜŞÜK FAİZ ORANI İLE TECİL EDİLMESİ İMKANI

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

DEVLETE OLAN BORÇLARIN TECİLİ İÇİN TEMİNAT SINIRI YÜKSELTİLDİ

KÜRESEL ASGARİ TAMAMLAYICI KURUMLAR VERGİSİ BİLGİLERİNİN DEĞİŞİMİNE İLİŞKİN ANLAŞMA

YURT DIŞI VARLIKLARA VE TRANSİT TİCARETE VERGİ İNDİRİMİ , KAMU ALACAKLARININ ÖDEME ŞARTLARINDA ESNEKLİK GETİREN KANUN

SPORCULARA YAPILAN ÖDEMELERDEN KESİLEN VERGİNİN MAHSUBU İÇİN ÖDENMİŞ OLMA ŞARTI İPTAL EDİLDİ

ÇALIŞANLARIN TAKİP EDİLMESİ HAKKINDA KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURULU KARARI

KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1)’NDE DEĞİŞİKLİK

SİTE - APARTMAN AİDAT ARTIŞINI DÜZENLEYEN,DAMGA VERGİSİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPAN TORBA KANUN

ASGARİ İŞÇİLİK UYGULAMASINDA DEĞİŞİKLİK

