Haberler
İHRACAT DESTEKLERİ HAKKINDA KARARDA DEĞİŞİKLİK
İhracat Destekleri Hakkında 5973 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında değişiklik yapılmasına dair 8191 sayılı karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu Kararda yer alan desteklere ilişkin üst limitler, takvim yılı esasına göre düzenlenecek.
Bu Karar kapsamında yer alan destekler için, desteğin başlangıç yılında bu Kararda belirlenen yıllık destek üst limiti tam olarak uygulanacak. Bitiş yılında yararlanılabilecek destek tutarı, ilgili yıl üst limitini ve bu Kararda düzenlenen süre itibarıyla faydalanılabilecek tutarlar toplamından önceki yıllar destek tutarının mahsubu sonucunda belirlenen tutarı aşamayacak.
Haksız ve/veya yersiz olarak alındığı tespit edilen destek ödemeleri, ilgililerden 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde tahsil edilecek.
Yararlanıcılar tarafından yanıltıcı bilgi/belge ibraz edildiğinin tespiti halinde, ilgili başvuru dosyası değerlendirmeye alınmaz ve yararlanıcı müeyyidenin tebliğinden itibaren 6 ay boyunca gerçekleştirilen harcama ve faaliyetleri için destek başvurusunda bulunamaz.
-Bu Karar kapsamında yararlanıcılar tarafından yanıltıcı bilgi/belge ibraz edilmesi suretiyle destek ödemesi alındığının tespiti halinde haksız olarak alındığı tespit edilen destek ödemeleri, ilgililerden 6183 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde tahsil edilir. Ayrıca, yararlanıcılar müeyyidenin tebliğinden itibaren 1 yıl boyunca ilgili döneme ait harcama ve faaliyetleri için destek başvurusunda bulunamaz.
İhracat Destekleri Hakkında 5973 sayılı Cumhurbaşkanı Karar Maliye Postası Teşvik Mevzuatında bulunmaktadır. İlgili değişiklikler Teşvik Mevzuatı abonelerine basılı olarak gönderilecektir.
Teşvik Mevzuatımızı incelemek için aşağıdaki bağlantıyı tıklayın.
https://maliyepostasi.com/tesvik-mevzuati

DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE SATIŞLARI 2.5 MİLYON TL'NİN ALTINDAKİ MÜKELLEFLERİN MÜCBİR SEBEP HALİ SÜRESİ UZATILDI

TEVKİF YOLUYLA KESİLEN VERGİLERİN NAKDEN İADE EDİLMESİNE İLİŞKİN HADLER

BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR 7440 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 8)

ANAYASA MAHKEMESİ'NİN İSTİNAF VE TEMYİZE İLİŞKİN PARASAL SINIRLARIN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN KARARI

YERLİ MALI BELGESİ ALMAK İÇİN MALİ RAPORLARI YMM VE SMMM'LER DÜZENLEYECEK

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINI ARTIRAN VE ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ GETİREN KANUN YAYIMLANDI

MEVDUAT HESAPLARINDAN YAPILAN VERGİ KESİNTİSİ ARTIRILDI

DEPREM BÖLGESİNDE 7256 VE 7326 SAYILI YAPILANDIRMA KANUNLARI TAKSİ ÖDEME SÜRELERİ

YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ - MÜTEAHHİTLİK KARNELERİ VE İŞ BİTİRME BELGELERİ KATSAYILARI - PROJE VE KONTROLLUK İŞLERİNDE FİYAT ARTIŞI

2024 DÖNEM SONU DEĞERLEMESİNDE ESAS ALINACAK DÖVİZ KURLARI

KARŞILIKSIZ ÇIKAN ÇEKLERDE BANKALAR TARAFINDAN ÖDENECEK TUTAR ARTIRILDI

EŞİK DEĞERLER VE PARASAL LİMİTLERİN GÜNCELLENMESİ HAKKINDA KAMU İHALE TEBLİĞ

SİGORTA ACENTELERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

2025 YILINDA BEYANNAMELERİN İMZALATTIRILMA MECBURİYETİ ; EK MALİ TABLO DÜZENLEME SINIRI
