Haberler
İHRAÇ KAYITLI TESLİMLERE İLİŞKİN İHRACAT SÜRELERİNİN UZATILMASI
Gelir İdaresi Başkanlığı, Koronavirüs (COVID-19) salgını sebebiyle, ihrac kaydıyla teslim edilen malların ihracat sürelerinin uzatılması hakkında katma değer vergisi sirküleri/68'i yayımladı.
Sirkülerin tamamını okumak için tıklayın.
Buna göre, ihraç kayıtlı teslimin yapıldığı tarihi takip eden ayın başından itibaren başlayan üç aylık sürenin sonu 1/4/2020 ila 30/6/2020 (bu tarihler dâhil) tarihleri arasına rastlayan mükellefler bakımından, ek süre için vergi dairesine başvuru yapılmaksızın bu sürenin mücbir sebep kapsamında üç ay daha uzatılmış kabul edilecek. İhracat süresi, belirtilen süreden önce dolmakla birlikte, ihracatın gerçekleştirilmesi için ek süre talebine ilişkin 15 günlük başvuru süresi mezkur döneme rastlayan mükellefler de aynı kapsamda değerlendirilecek.
Daha önce mücbir sebep veya beklenmedik durum halleri nedeniyle üç aydan kısa ek süre almış mükellefler için, alınmış olan ek sürenin dolduğu tarihin 1/4/2020 ila 30/6/2020 (bu tarihler dâhil) tarihleri arasına rastlaması halinde, söz konusu ek sürenin de ilave bir başvuruya gerek olmaksızın üç aya tamamlanacak.
Örneğin, imalatçı (A) firması tarafından Ocak 2020 döneminde ihraç kaydıyla ihracatçı (B) firmasına teslim edilen malların ihracatı, 30/4/2020 tarihine kadar gerçekleştirilememiştir. İhracatçı (B) firması, ek süre talebi için vergi dairesine başvuru yapmaksızın, 31/7/2020 tarihine kadar ihracat işlemini gerçekleştirmesi halinde, tecil edilen vergi terkin olunacak.
Daha önce beklenmedik durum hali nedeniyle bir aylık ek süre almış olan ihracatçı (C) firmasının 30/4/2020 tarihinde dolan ihracat süresi, mükellefin ilave bir başvuru yapmasına gerek olmaksızın, mücbir sebep kapsamında 2 ay daha ilave süre eklenip üç aya tamamlanacak ve 30/6/2020 tarihine uzayacak.

YURT DIŞI VARLIKLARA VE TRANSİT TİCARETE VERGİ İNDİRİMİ , KAMU ALACAKLARININ ÖDEME ŞARTLARINDA ESNEKLİK GETİREN KANUN

SPORCULARA YAPILAN ÖDEMELERDEN KESİLEN VERGİNİN MAHSUBU İÇİN ÖDENMİŞ OLMA ŞARTI İPTAL EDİLDİ

ÇALIŞANLARIN TAKİP EDİLMESİ HAKKINDA KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURULU KARARI

KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1)’NDE DEĞİŞİKLİK

SİTE - APARTMAN AİDAT ARTIŞINI DÜZENLEYEN,DAMGA VERGİSİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPAN TORBA KANUN

ASGARİ İŞÇİLİK UYGULAMASINDA DEĞİŞİKLİK

YILLARA SARİ NÜKLEER SANTRAL İNŞAAT İŞLERİNDE TEVKİFAT ORANI %1 OLARAK BELİRLENDİ

2025 YILI HESAP DÖNEMİNE AİT GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ TASDİK RAPORLARININ VERİLME SÜRESİ UZATILDI

YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN SINIFLANDIRILMASI VE KAYITLARININ TUTULMASI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

YAPIM İŞLERİ İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

KONKORDATO TALEBİNE EKLENECEK BELGELER HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

ANALIK HALİNDE GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ VERİLMESİ

FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARINDA BÜYÜK İŞLETME ÖLÇÜTLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

YEMEK BEDELİ ADI ALTINDA YAPILAN ÖDEMELERDEN YAPILACAK SGK PRİM KESİNTİSİ

