Haberler
GÜMRÜK UZLAŞMA YÖNETMELİĞİ ve GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
GÜMRÜK UZLAŞMA YÖNETMELİĞİNDE ve (YETKİLENDİRİLMİŞ GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ hakkındaki GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ’nde değişiklikler yapıldı. Gümrük uzlaşma Komisyonları, 10.000 TL’den az olan uzlaşma talepleri için toplanmayacak.
GÜMRÜK UZLAŞMA YÖNETMELİĞİNDE ve (YETKİLENDİRİLMİŞ GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ hakkındaki GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ’nde değişiklikler yapıldı. Gümrük uzlaşma Komisyonları, 10.000 TL’den az olan uzlaşma talepleri için toplanmayacak.
Birden fazla yükümlünün başvurusunun 10.000 TL’yi aşması halinde, bu talepler tek bir Uzlaşma Komisyonu tarafından sonuçlandırılabilecek.
Uzlaşma komisyonu görüşmelerine yükümlü veya veli ya da vasi bizzat katılacak. Ancak, yükümlünün toplantıya katılmaması halinde, temsilcisi veya vekâletnamede özel yetki verilmesi şartıyla, gümrük müşaviri de yükümlü adına görüşmelere katılabilecek ve tutanakları imzalayabilecek.
Yetkilendirilmiş gümrük müşavirliği tebliğinde ise yetki belgesinin yenilenmesi ; tespit işlemleri, tespit sözleşmesi, iptal ve feshedilen tespit sözleşmelerine ilişkin işlemler, tespit raporları, gümrük stajyerleri, cezalar ve diğer konular hakkında değişiklik yapıldı. Tebliğin ekinde yer alan TAHHÜTNAME; VEKALET BİLDİRGESİ; YETKİ BELGESİ; GÜMRÜK İŞLEMLERİNE İLİŞKİN TESPİT RAPORU ÖZETİ formları da yenilendi.

MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARINDA BÜYÜK İŞLETME ÖLÇÜTLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ'Nİ ASILSIZ YERE MEŞGUL EDENLERE PARA CEZASI VERİLECEK

VERGİ İNCELEMELERİNDE UYULACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

FİNANSAL TABLOLARDA SUNUM VE AÇIKLAMA STANDARDI

DÖVİZ POZİSYONUNU ETKİLEYEN İŞLEMLERİN TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI TARAFINDAN İZLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

İHRACAT BEDELLERİNİN BANKALARA SATILMA ZORUNLULUĞU %35 ' E ÇIKARILDI

ULUSAL TAŞIT TANIMA SİSTEMİNDE SÜRELER UZATILDI

İMALAT SANAYİ VE TURİZM YATIRIMLARI İNŞAATLARINDA KDV İSTİSNASININ SÜRESİ UZATILDI

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE DAİR ESASLARDA DEĞİŞİKLİK

DEVLET TAHVİLİ VE HAZİNE BONOLARINDAN 31 TEMMUZA KADAR VERGİ KESİNTİSİ YAPILMAYACAK

OCAK - MART 2025 DÖNEMİ ORTALAMA TİCARİ KREDİ FAİZ ORANLARI

KOOPERATİFLERİN KURULUŞ VE ANASÖZLEŞME DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİ İLE KURUCU ORTAK SAYILARI HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK
