Haberler
FİRMALARIN YURT DIŞI KAYNAKLI DÖVİZLERİNİN TÜRK LİRASINA DÖNÜŞÜMÜNÜN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Firmaların Yurt Dışı Kaynaklı Dövizlerinin Türk Lirasına Dönüşümünün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i yayımladı. Tebliğ ile firmaların yurt dışı kaynaklı dövizlerinin Merkez Bankasına satılması ile Türk lirası vadeli mevduat ve katılma hesaplarına dönüştürülmesi halinde firmalara sağlanacak desteğe ilişkin usul ve esaslar düzenleniyor.
Tebliğde geçen yurt dışı kaynaklı döviz tanımı yabancılara yurt içinde sunulan hizmetler karşılığında kazanılan döviz tutarları da dahil olmak üzere firmaların yurt dışında yerleşiklerden elde ettikleri ve kapsamı Merkez Bankasınca belirlenecek döviz gelirlerinden yurda getirdikleri döviz olarak değiştirildi.
Tebliğe göre yurda getirilen yurt dışı kaynaklı dövizin en az yüzde 40’ı Merkez Bankasına satıldıktan sonra getirilen dövizin kalan kısmının dönüşüm kuru üzerinden Türk lirası vadeli mevduat ve katılma hesaplarına dönüştürülmesi ve Merkez Bankasınca belirlenecek süre boyunca Merkez Bankasına satılan tutardan daha fazla döviz alımı yapmama taahhüdünde bulunulması şartıyla, taahhüt sahibi firmalara dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilen tutarın yüzde 2’si kadar döviz dönüşüm desteği sağlanıyor.

KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURULUNUN KONKORDATO TALEBİNE EKLENECEK BELGELER HAKKINDA KARAR

KURUMSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMA UZMANLIĞINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURUMU VERBİS’E KAYIT İÇİN İSTİSNA LİMİTİNİ ARTIRDI

İŞLETMENİN MUHASEBESİYLE İLGİLİ OLMAYAN TİCARİ DEFTERLERİN ELEKTRONİK ORTAMDA TUTULMASI HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

TFRS'LERE İLİŞKİN YILLIK İYİLEŞTİRMELER YAYIMLANDI

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DENETİM EKİPLERİNİN MUAFİYET SÜRESİ UZATILDI

VERGİ BORÇLULARININ AÇIKLANMASINA DAİR TEBLİĞ

REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

YAPI MÜTEAHHİTLEĞİ VE ŞANTİYE ŞEFLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKLERDE DEĞİŞİKLİK

REKABET YASAĞINA AYKIRILIK DAVALARI ASLİYE TİCARET MAHKEMELERİNDE AÇILACAK

DAHİLDE İŞLEME REJİMİNDE EK SÜRE

BÜYÜKŞEHİRLERDE BASİT USUL MÜKELLEFİYET HAKKINDA CUMHURBAŞKANI KARARI

BEYANNAMELERDEN ALINAN DAMGA VERGİSİ ARTIRILDI

BAZI İŞLEMLERDEN ALINACAK HARÇ TUTARLARI ARTIRILDI
