Diğer Haberler
(EPDK) tarafından getirilen petrol piyasasında yıllık 60.000 ton satış zorunluluğu, Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından hukuka aykırı bulundu.
"5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu'nda, dağıtıcıların asgari satış yapmalarına ilişkin bir yükümlülüğe yer verilmemesine, hatta bu konuda dağıtıcılara yüzde onluk bir esneklik payı sağlanmasına rağmen, EPDK tarafından yapılan yönetmelik değişikliği ile dağıtıcılara asgari 60.000 ton beyaz ürün (Benzin ve motorin) satış yapma yükümlülüğü getirilmiş ve bu yükümlülüğe uymayanlara da yaptırım uygulanacağı hükme bağlanmıştır. Ayrıca, bahsi geçen Kanunda, EPDK'nın asgari satış yükümlüğü getirebileceğine ilişkin herhangi bir yetki hükmünün de bulunmadığı anlaşılmıştır. Tüm bunlar dikkate alındığında, EPDK'nın, Kanunun kendisinde tanıdığı yetki sınırları içerisinde olmayan bir hususta ve yasa koyucunun görev alanına giren bir konuda düzenleme yaptığı ve söz konusu yönetmelik hükümlerinin hukuka aykırı olduğu sonucuna varılmıştır."
Yargının işini hafifletmek ve insan haklarına dayalı iyi yönetim konusunda idareye katkıda bulunmak amacıyla 2013'te kurulan Kamu Denetçiliği Kurumu tavsiye niteliğinde karar alma yetkisine sahip. Bu kararlar neticesinde şikayetçilerin mahkemeye gitme hakkı ise saklı kalmaya devam ediyor.
60 BİN TON ZORUNLULUĞU VAR
EPDK tarafından hazırlanarak yürürlüğe giren Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte, dağıtıcı lisansı sahiplerine yıllık asgari 60.000 ton satış zorunluluğu getirilirken, bu miktardaki satışını gerçekleştiremediği tespit edilen dağıtıcılar hakkında idari yaptırım uygulanacağı belirtiliyor.

(SGK), Hizmet Dökümünde “K” Harfi Bulunan Sigortalıları Uyardı

Tapu ve Kadastro’dan "65 Yaş Üstüne Rapor Zorunluluğuna" İlişkin Açıklama

Yargıtay Kararı: "Faturaları Ödemeyen Kiracı Tahliye Edilir"

İstanbul Gümrük Muhafaza Ekipleri, Değerleri Düşük Gösterilen 10 Lüks Araca El Koydu

Dış Ticaret Mevzuatına Aykırı Davranan Firmalara 9 Ayda 8,8 Milyar Lira Ceza Kesildi

SGK'dan Kayıt Dışı İstihdama 1,5 Yılda 3,5 Milyar Lira Ceza

Harcama Düzeyi İle Vergi Beyanları Uyumsuz 10 Bin Mükellefe Yönelik 15 Milyar Liralık Matrah Farkı Tespit Edildi

Yargıtay Başkasının Fotoğrafını Paylaşmayı "Kişisel Veri İhlali" Saydı

MASAK'tan POS Cihazı Operasyonu

Ev Ve Arsa Alacaklar Türkiye'nin Dijital Haritasını e-Devlet Üzerinden Görüntüleyebiliyor

EYT Kapsamında Emekli Olamayan Vatandaş KDK'nın Devreye Girmesi ile Emekli Edildi

'SMS'le Doğrulama Kodu' İstenmesine İlişkin KVKK Kararı

Yetki Belgesiz İkinci El Taşıt Ticaretinde Bulunduğu Tespit Edilenlere 72 Milyon Lira İdari Para Cezası Uygulandı

Akaryakıtta Sahte Faturayla 140 Milyar Liralık Vurgun
