Haberler
ELEKTRONİK ÜRÜN SENEDİ (ELÜS) DÜZENLENMESİ HAKKINDA VUK TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
Elektronik Ürün Senedi Yönetmeliği uyarınca düzenlenen Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) belgeleri hakkında düzenlemelerin yapıldığı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 452)’de değişiklik yapan tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.
Değişiklikler işlenmiş en güncel hali ile Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 452)'yi okumak için tıklayın.
Elektronik Ürün Senedi Alım Satım Belgesi (ELÜS Alım Satım Belgesi) ve Elektronik Ürün Senedi İşlem Sonuç Belgesi (ELÜS İşlem Sonuç Belgesi) Vergi Usul Kanunu uyarınca düzenlenmesi zorunlu belgeler kapsamında . Bu belgeleri düzenleyenlere bilgi verme zorunluluğu getirildi.
ELÜS alım satımına taraf olanlar bu işlemler için ayrıca fatura veya diğer herhangi bir belge düzenlemeyecek. Alım satım işlemi Borsa dışında gerçekleşiyor ise bu işlemler Elektronik Kayıt Kuruluşu (EKK) tarafından kendisine iletilen bilgilere göre düzenlenen ELÜS Alım Satım Belgesi ile, bu işlemler Borsada gerçekleştiriliyor ise aracı kurumlar tarafından düzenlenen ELÜS İşlem Sonuç Belgesi ile tevsik edilecek.
TÜRİB üyesi olmayan gerçek veya tüzel kişilerin doğrudan alım satım işlemlerinde, EKK tarafından ELÜS Alım Satım Belgesi düzenlenecek ve işlemin taraflarına elektronik ortamda gönderilecek.
ELÜS alım satımına taraf olanlar, EKK tarafından kendilerine iletilen ELÜS Alım Satım Belgesinin kâğıt çıktılarını veya aracı kurumlar tarafından kendilerine iletilen ELÜS İşlem Sonuç Belgesinin kâğıt çıktılarını vergi kanunlarının öngörmüş olduğu süreler dâhilinde muhafaza ve istenildiğinde de ibraz edecekler.

EŞİK DEĞERLER VE PARASAL LİMİTLERİN GÜNCELLENMESİ HAKKINDA KAMU İHALE TEBLİĞ

e-DEFTER ve BERAT DOSYALARININ AYLIK VEYA GEÇİCİ VERGİ DÖNEMLERİ BAZINDA YÜKLEME TERCİHİNİN YAPILMASI

TEVKİF YOLUYLA KESİLEN VERGİLERİN NAKDEN İADE EDİLMESİNE İLİŞKİN HADLER

BİNA; TAMİRAT, TADİLAT, TESİSAT, GÜÇLENDİRME VE YIKIM İŞLERİNDE ASGARİ İŞÇİLİK

TÜRKİYE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMA STANDAR TLARI (TSRS) UYGULAMA KAPSAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURULUNUN BİRLEŞMELERİN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ HAKKINDA KARARI

KENDİSİNE AİT BÜROSU OLAN MESLEK MENSUBU BAŞKA BİR BÜRODA YA DA ŞİRKETTE MESLEKİ FAALİYETTE BULUNAMAYACAK

MÜSTAKİL KONUTLARDA GARAJLAR İÇİN RUHSAT ALMA ZORUNLULUĞUNDA DEĞİŞİKLİK

SGK 2026 YILINDA PRİME ESAS KAZANCA DAHİL EDİLMEYECEK YEMEK BEDELİ VE DİĞER BAZI İŞLEMLER HAKKINDA GENELGEYİ YAYIMLADI

BORÇLU BAĞ-KUR VE GENEL SAĞLIK SİGORTALILARI SAĞLIK HİZMETİNDEN FAYDALANABİLECEK

YURT DIŞINDAN POSTAYLA GELEN EŞYADA GÜMRÜK VERGİSİ İSTİSNASI KALDIRILDI

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI DÜŞÜRÜLDÜ

2026 YILININ İKİNCİ YARISI İÇİN KIDEM TAZMİNATI TAVANI

2026 YILI İÇİN DEFTER TUTMA VE VERGİ USUL KANUNDAKİ DİĞER HADLER BELLİ OLDU

